Casa din copac, inspirată de cuiburile păsărilor ţesătoare

0

Câte feluri de case în copaci putem face? Câte dorim. Simplu. Fiecare arhitect sau designer care are câte o idee, de multe ori inspirată de natură (spre exemplu, de modul în care anumite păsări îşi construiesc cuibul), o pune în aplicare şi apoi o prezintă lumii. Fiecare model este interesant, practic sau deosebit, după gusturi. Nu ne mai rămâne decât să ne alegem modelul preferat şi să ne mutăm în copaci.

 

 

Modelul din imagini a fost realizat din bucăţi de lemn de tip „coaste de corabie”, lipite între ele. Casa se află într-un stejar bătrân din Marea Britanie şi a fost construită în cinci zile, fiind rezultatul muncii unei echipe formate dintr-un grup de studenţi, arhitecţi de la Jerry Tate Architects şi tâmplarul Henry Russell. Prezentarea casei face parte din Dartmoor Arts Week (un festival local al artelor). Designul ei este inspirat din modul în care păsările ţesătoare îşi fac cuibul.

 

 

 

Casa are 10 metri pătraţi în total şi este compusă dintr-o punte pe care se urcă în ea şi un spaţiu circular pentru relaxare. Materialele folosite pentru ridicarea casei sunt lemn (de mai multe tipuri) şi un adeziv puternic, plus două conexiuni mecanice ataşate copacului în care se află casa; stabilitatea structurii este dată de modul în care a fost concepută, ca întreg. Costurile realizării acestei case din copac s-au ridicat la 600 de lire sterline.

 

 

 

 

 

Sursa, foto şi detalii: Jerry Tate Architects


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger