“Casa energetica” testata in conditii de clima artificiala

2

Casele traditionale au un sarm aparte, insa sunt complet ineficiente – te poate trage curentul in ele, sunt slab izolate si dotate cu electrocasnice vechi si consumatoare de energie –, scrie Popular Science, care prezinta o casa pe model britanic pe care cercetatorii vor sa o testeze intr-un modul care poate genera ploaie, zapada, vant si diferite niveluri de umiditate pentru eficientizarea energetica.

Studiind diferite moduri de consum energetic ale locuintelor, cercetatorii de la Universitatea Salford din Manchester cauta modalitati de a le spori acestora eficienta si de a le reduce emisiile de dioxid de carbon, informeaza publicatia Popular Science, citand BBC. In acest sens, ei au proiectat o casa pe modelul tipului de locuinta in care traiesc in momentul de fata circa 2 milioane de britanici, careia ii testeaza acum eficienta energetica intr-un modul care genereaza ce conditii climatice vor ei, de la ploaie la zapada.

Pe langa asta, creatorii ei vor colabora si cu psihologi, experti in sanatate si sociologi pentru gasirea unor solutii sustenabile. Ei spera sa descopere ce culori si tapete afecteaza modul in care oamenii percep temperatura, daca instrumentele de masura care arata consumul de energie in timp real le va afecta comportamentul sau daca unele console video precum Wii pot fi folosite pentru a transforma energia fizica umana intr-o sursa energetica pentru locuinte.

Foto: Captura Youtube

Cititi si:

E-house. Casa viitorului

Tags:2 comentarii

  1. Comentariul este aiurea. De fapt este vorba de o casa tipic englezeasca construita in stilul anterior anului 1920 care va fi introdusa intr-o “cutie” in care vor fi simulate diferite conditii climatice (ploaie, zapada etc.) pt. a putea fi studiata eficienta energetica. Urmariti si comentariul de pe Youtube de unde a fost preluat

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger