Casa Alba va fi incalzita cu energie solara

1

Resedinta presedintelui Barack Obama, una din cele mai renumite cladiri din Statele Unite ale Americii, va fi incalzita cu energie solara, montarea panourilor urmand sa se incheie pana in primavara anului viitor. Prin acest gest, Obama spera sa ii determine pe americani sa isi schimbe modul in care se raporteaza la folosirea resurselor energetice.

Desi este cunoscut drept un aparator constant al mediului inconjurator, Obama nu facuse pana acum un gest decisiv in acest sens. Acum, reprezentanti ai Casei Albe au anuntat ca la resedinta prezidentiala urmeaza sa fie instalate panouri solare, relateaza AP, care vor furniza apa calda si chiar curent electric.

Fostii presedinti americani Jimmy Carter si George W. Bush au recurs partial la acest procedeu. In anii ’70, administratia lui Jimmy Carter a cheltuit 30.000 de dolari pentru dotarea aripii de vest a Casei Albe cu un sistem de incalzire solara, iar George W. Bush a recurs la panouri solare pentru incalzirea partiala a resedintei si a piscinei.

Lui Barack Obama, un sustinator al energiei durabile, i s-a recomandat sa dea un exemplu personal instaland panouri solare pe acoperisul imobilului de pe Pennsylvania Avenue nr. 1600, iar unii oficiali afirma ca acesta a fost unul din primele ganduri ale presedintelui, odata instalat la Casa Alba.

Luna trecuta, mai multi activisti ecologisti au adus la Washington unul din panourile solare instalate in timpul administratiei Carter si care fusesera inlocuite in 1986, cerandu-i presedintelui Obama sa opteze pentru acest sistem.

Pe de alta parte, factori in domeniu i-au solicitat Casei Albe sa devina emblema nationala de promovare a energiei solare.

“Montarea de panouri solare pe acoperisul celei mai importante resedinte a natiunii reprezinta un puternic apel adresat americanilor de a regandi modul de a produce curentul electric”, a declarat Rhone Resch, presedintele unei asociatii care promoveaza energia solara, citat de Agerpres.

Foto: timeeco.com

Cititi si:

Industria energiei solare ar urma sa creasca cu 40% in 2011

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: Vizita Papei in Marea Britanie a saracit departamentele de mediu cu 3,7 milioane de lire sterline pe vreme de criza ecologica » Think Outside The Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger