Casa Albă neagă orice contact cu extratereștrii

0

În urma a două petiții care au adunat 12.078, respectiv 5.387 de semnături și în care americanii cereau guvernului să recunoscă formal prezența unor forme de viață extraterestră aflate în contact cu rasa umană și administrației Obama să dezvăluie degrabă toate informațiile despre și comunicațiile cu extratereștrii pe care le deține, oficialii de la Casa Albă au declarat că guvernul american nu l-a cunoscut pe E.T.

„Guvernul american nu are nici o dovadă cum că ar exista viață în afara planetei noastre sau că o prezență extraterestră ar fi contactat sau atacat vreun membru al rasei umane”, a scris într-o declarație Phil Larson, însărcinatul cu știința și tehnologia la Casa Albă. „În plus, nu există nici o informație credibilă care să sugereze că astfel de dovezi ar fi ascunse ochilor publicului”.

Casa Albă s-a angajat să răspundă oricărei petiții care adună un anumit număr de semnături într-un anumit timp pe site-ul „We the People”, în acest caz pragul fiind de 5.000 de semnături. „Dacă o petiție se bucură de îndeajuns de mult sprijin, personalul Casei Albe o va analiza, se va asigura că ajunge la experții potriviți și va formula un răspuns oficial”, informează site-ul mai sus amintit.

Unii americani cred de multă vreme că autoritățile ascund dovezi ce atestă prezența extraterestră pe Pământ și încă sunt convinși că vehicule spațiale din alte lumi s-au prăbușit lângă Roswell, New Mexico, în 1947, fiind trimise apoi pentru studiu guvernamental la baza aeriană Area 51 din Nevada (puteți urmări comedia Paul apropo de asta).

Deși guvernul neagă și acum astfel de scenarii, Phil Larson a vorbit deschis de două programe finanțate de guvern care îl caută pe E.T. – telescopul spațial Kepler de la NASA, lansat în 2009, caută planete asemănătoare Terrei în jurul altor stele în speranța că va da de unele care să găzduiască viață extraterestră, iar aceeași agenție spațială americană se pregătește să-și lanseze noul vehicul marțian, Curiosity, luna aceasta, care va încerca să afle dacă Planeta Roșie a găzduit vreodată microorganisme.

Apoi ar mai fi și programul Search for Extraterrestrial Intelligence (SETI), demarat cu finanțare publică, care folosește telescoape radio pentru a scormonii cerurile în căutare de semnale de la specii extraterestre.

Sursa: Livescience

 

Puteți citi și:

Luminile orașului – o nouă tehnică de căutare a vieții extraterestre, sugerată de astrofizicieni

Dumnezeu nu înseamnă același lucru pentru toți românii

Sunt și extratereștrii copiii lui Dumnezeu?


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger