Casa acoperită cu 30.000 de capace sau cum să reciclezi ingenios şi artistic

0

O rusoaică pe nume Olga Kostina, locuitoare a satului Kamarchaga din Siberia, Rusia, a găsit un mod inedit de a refolosi capacele colorate ale sticlelor de plastic. A tot colectat şi a tot colectat capace de-a lungul anilor, pentru a-şi decora casa cu un mozaic colorat, amuzant şi total neaşteptat pentru îndepărtata şi friguroasa Siberie.

 

 

Potrivit Oddity Central, fiecare capac a fost prins manual de pereţi, urmând modele şi tehnici tradiţionale de macrame; imaginile rezultate surprind viaţa sălbatică a locului sau redau desene interesante, iar coloritul casei o face vizibilă de la distanţă. Astfel, casa Olgăi a devenit o „curiozitate” locală, iar femeia plănuieşte să acopere şi alte clădiri aflate pe proprietatea ei în acelaşi fel.

 

 

 

Metoda Olgăi demonstrează că plasticul poate fi refolosit în mod ingenios, artistic, în loc să îl aruncăm aiurea în oceane sau păduri. Iniţiativa ei nu este singulară: o altă rusoaică a construit o casă din 5.000 de sticle (de sticlă), iar în Nigeria a fost construită o casă din sticle de plastic. Posibilităţile de reciclare sunt nenumărate, în special când vine vorba de a construi ceva cu materiale refolosite: tot ce ne trebuie este puţină imaginaţie.

 

 

 

Sursa şi foto: TreeHugger


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger