VIDEO Cartonaşul roşu pentru Băsescu. Anatomia unui flashmob

4

Am ajuns cu o mică întârziere la flashmob-ul organizat împotriva exploatării de la Roşia Montană, însă am prins exact momentul în care o parte din participanţi au traversat strada pentru a ajunge la poarta palatului Cotroceni. Cealaltă parte a oamenilor a rămas pe loc, lângă statuia cu leul, într-o stare de confuzie generală. Am scos repede cartonaşul roşu din geantă şi ne-am alăturat activiştilor de lângă palat. După câteva minute, cineva a anunţat ca preşedintele Băsescu se afla vizavi, unde erau restul oamenilor care nu au traversat strada. Ajunşi acolo, ne-am trezit într-un schimb de replici între cele două tabere.

de Lidia Neagu (Veioza Arte)

Dialogul era dificil de realizat pentru că toţi vorbeau în acelaşi timp, însă m-am bucurat ca au existat şi discursuri coerente. Păcat că preşedintele alegea la care întrebări să răspundă, ignorându-le pe cele mai pertinente dintre ele sau raspunzând superficial. Starea de confuzie a continuat pentru că o parte din activişti strigau să plecăm şi să îl lăsăm pe Băsescu să vorbească de unul singur, unii scandau lozinci, iar alţii au fost prea impresionaţi de prezenţa acestuia şi cu bucurie în glas i-au transmis ca îi retrag cartonaşul roşu şi îl oferă, în schimb, pe cel galben pentru simplul motiv că a ieşit să stea de vorbă cu ei. Preşedintele i-a complimentat că sunt oameni civilizaţi şi cu asta cred că focul activismului a fost stins complet.
A fost şi presa de faţă, însă fiecare a transmis ce a crezut de cuvinţă, mai mult preluând mesajul preşedintelui, decât al celor de la flashmob. De aceea, am hotărât să prezentăm dialogul complet dintre protestatari şi primul om al ţării.
Ar mai de adăugat ca la plecare, am coborât pe lângă gardul palatului Cotroceni şi când am ajuns la baza dealului, un cordon de vreo opt jandarmi ne aşteptau pe trotuar să prezentăm actele de identitate. După ce au notat datele tuturor, unul dintre ei ne-au urat o zi bună, altul l-a corectat şi ne-a urat o seară bună, iar apoi s-au urcat într-o maşină şi au plecat.

 

 

Producţie video: Veioza Arte


4 comentarii

  1. Pingback: VIDEO Cartonaşul roşu pentru Băsescu. Anatomia unui flashmob | TOTB.ro - Think Outside the Box | BunDeCitit.ro

  2. Pingback: Peter Eckstein-Kovacs şi-a anunţat demisia din funcţia de consilier prezidenţial din cauza Roşiei Montane | TOTB.ro - Think Outside the Box

  3. Imi pare rau dar dincolo de greselile lui Basescu romanii ar trebui sa invete in scoli regulile de baza ale dialogului si polemicii. Este ridicol ca oamenii nu stiu ce este un dialog sau faptul ca nu trebuie sa vorbesti peste ceilalti.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger