Carol-Eduard Novak, primul aur pentru România din istoria Jocurilor Paralimpice

0

Cu Carol-Eduard Novak ați făcut cunoștință chiar din prima săptămână de existență a Think Outside the Box: el a inaugurat rubrica noastră de eroi urbani, iar povestea lui o puteți citi aici. Pe atunci era în drum spre aurul olimpic, însă ieri a adus României prima medalie de aur la Jocurile Paralimpice.

Carol-Eduard Novak a stabilit în calificări un nou record mondial la ciclism, proba de pursuit, urcând apoi pe podiumul Jocurilor Paralimpice ce se desfășoară la Londra. Potrivit, Gsp.ro, în grupa de calificări a stabilit timpul de 4 minute și 40 de secunde pentru 4 kilometri, în finală întâlnindu-l pe  Jiri Jezek, coechipier la echipa de club, Tuşnad Cycling Team.

Ciclistul de 36 de ani se pregătește de ani buni pentru Jocurile Olimpice de la Londra din 2012. Poate parcurge zilnic 150 de kilometri cu bicicleta. Este multiplu campion național, european și mondial și a fost medaliat cu argint la Olimpiada de la Beijing deacum patru ani. În România, unde deține și un record național, pedalează cot la cot cu cicliștii „valizi”, cum îi numește el, adică cei fără dizabilități. Peste hotare, se bate la categoria LC2, destinată sportivilor cu probleme la unul dintre picioare.

Mai multe despre povestea lui Eduard puteți citi aici.

Foto: Bryn Lennon/Getty Images


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger