Carnea este “ineficientă ecologic”

0

Carnea este “ineficientă ecologic” arată un raport al Union of Concerned Scientists care recomandă ca oamenii să mănânce mai puțină carne. Raportul amintește că alimentul nu are impact doar asupra sănătății, ci și asupra mediului întrucât animalele crescute pentru carne ocupă mari suprafețe de pământ, care, într-o măsură tot mai mare, provine din pădurile tropicale.

Ineficiența de care vorbește raportul se referă în special la carnea de vită, întrucât pentru producerea acesteia se folosesc trei cincimi din pământul arabil din lume, dar se produc doar 5% din proteine și doar 2% din calorii. Producția de carne de vită este, de asemenea, responsabilă pentru emisii de gaze cu efect de seră, prin defrișare și din cauza metanului, un gaz periculos emanat de stomacul vitelor.

Raportul sugerează că o trecere semnificativă de la o dietă pe bază de vită la una pe bază de pui ar ameliora impactul asupra defrișărilor și ar aduce beneficii pentru sănătate. Autorii raportului spun că schimbarea trebuie să vină de la fiecare persoană în parte.

Sursa: The Huffington Post


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger