Carnea de miel, în topul celor mai poluante produse animaliere

0

Nu e o noutate că lactatele și carnea cotribuie în mare parte la amprenta de carbon tot mai mare a planetei. Mielul, vita, porcul, brânza și somonul generează chiar și de patru ori mai multe emisii de gaze cu efect de seră decât orice alt produs animalier și de 13 ori mai multe decât orice proteine din plante.

Asta arată noul raport, Ghidul Mâncătorului de Carne, al Environmental Working Group. Acesta mai conține faptul că brânza, chiar dacă este pe locul al treilea în lista produselor cu amprentă mare de carbon, este mai eco dacă e mai puțin densă , iar cea tare este mai puțin eco deoarece necesită mai mult lapte pentru producție.

De asemenea, consumatorii aruncă aproximativ 40% din peștele congelat și proaspăt pe care îl cumpără.

Statele Unite au produs 94 de kilograme de carne pe cap de locuitor în 2009, cu 60% mai mult decât Europa. Producerea unei cantități atât de mari de carne înseamnă folosirea intensivă a pesticidelor, îngrășămintelor chimice, energiei, dar și consum, poluare și cantități enorme de apă.

În ritmul actual, producția mondială de carne se va dubla, ajungând la 600 de milioane de tone de carne pe an până în 2050. Planeta noastră nu își permite să asigure necesarul de apă, combustibil, pesticide și îngrășăminte pentru această producție, se mai arată în raport.

Foto: Flickr / soyculto

Sursa: Treehugger


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger