Carne de cal în chiftelele Ikea

0

Ikea și-a retras celebrele chifteluțe din mare parte din Europa după ce inspectorii cehi au găsit urme de carne de cal într-o tranșă de chiftele produse în Suedia, scrie BBC News. Descoperirea s-a nimerit în momentul în care miniștrii agriculturii din UE se întâlnesc în Bruxelles să discute pe marginea scandalului cărnii de cal.

 

Flickr/Ruocaled

 

Oficialii cehi spun că inspectorii au găsit carne de cal în chiftele “de porc și vită” din Marea Britanie, Olanda, Portugalia și alte țări, scandalul pornind inițial de la produse congelate din Marea Britanie și Irlanda. Ikea a hotărât să le retragă pe ale sale după ce în jur de 760 de kilograme de chifteluțe suedeze “false” au fost interceptate în Cehia și împiedicate să ajungă pe rafturile magazinelor. La început, compania suedeză a anunțat că va înceta vânzarea chifteluțelor în Cehia, însă a revenit apoi cu precizarea că aceeași tranșă de carne a aprovizionat și Slovacia, Ungaria, Marea Britanie, Olanda, Belgia, Portugalia și Franța.

Ikea a subliniat că nu a găsit carne de cal în timpul propriilor teste de acum două săptămâni realizate pe gama sa de produse alimentare, însă a spus că va întreprinde unele noi. “Nu tolerăm alte ingrediente în afară de cele care apar în rețetele noastre”, au precizat reprezentanții companiei într-o declarație de presă. Aflați mai multe pe BBC News.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger