Carmen Moldovan și Attila Korodi propun "Legea Bicicliștilor"

1

Carmen Moldovan, deputat PSD, şi Attila Korodi, deputat UDMR – iniţiatori ai platformei de comunicare şi acțiune comună Green Politics – vor propune Parlamentului adoptarea Legii Bicicliştilor, o lege care să reglementeze drepturile şi obligaţiile bicicliştilor, standardele şi tipurile de căi de circulaţie pentru biciclete, relaţia dintre biciclişti şi ceilalţi participanţi la trafic și obligativitatea autorităţilor de a realiza infrastructura necesară bicicliştilor în comunităţile urbane.

 

Voi căuta să găsesc o punte de comunicare în Parlament şi pentru această iniţiativă. Probabil că în afara unor discuţii principiale, trebuie să avem o discuţie faţă în faţă cu cei care au lucrat la acest proiect. Acest proiect tehnic va trebui să fie transpus, cu ajutorul colegilor din Parlament, sub forma unui text de lege sau legi. Trebuie să îi convingem pe toţi cei care pot schimba lucrurile că există soluţii elegante şi sănătoase în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii rutiere, atât pentru biciclişti, cât şi pentru ceilalţi participanţi la trafic – a declarat Attilla Korodi, deputat UDMR.

Potrivit acestuia, la sfârşitul lunii martie-începutul lunii aprilie, ar putea exista deja un proiect de lege cu care să se meargă în Parlament.

Trebuie să învăţăm să respectăm bicicliștii şi să-i tratăm în mod egal cu ceilalţi participanţi la trafic. Această atitudine trebuie să vină atât din partea şoferilor, dar şi a pietonilor. Este vorba de respectul reciproc – a explicat Carmen Moldovan, deputat PSD.

În opinia deputatului PSD, bicicliştii se confruntă cu două probleme majore: una ţine de mentalitatea şoferilor şi a pietonilor, “care se va rezolva în timp”, iar cea de-a doua de infrastructură rutieră.

În 20 februarie, Asociaţia Green Revolution, cu sprijinul Ecopolis, Portocala Mecanică, Freerider, Prima evadare, Clubul Nomad Multisport, SkirtBike, DirtBike, Cycling România, Clubul de Cicloturism “Napoca”, Federaţia Bicicliştilor din România, Biciclop, Asociaţia Komunitas, Atelierele Pegas, Asociaţia Bicicliştilor Amatori din Arad, unDAverde şi CarpatBike, a lansat ideea realizării unui proiect de lege care să reglementeze drepturile şi obligaţiile bicicliştilor.

Documentaţia cadru propusă poate fi citită aici.

Foto: TH

 

Puteți citi și:

Avem nevoie de Legea Bicicliștilor


Un comentariu

  1. Pingback: Korodi Attila és Carmen Moldovan terjeszti elő a biciklistörvényt » Think Outside The Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger