Care sunt motivele pentru care lumea își ia vacanțe de la Facebook

0

Cu siguranță v-ați gândit măcar uneori să vă închideți contul de Facebook sau chiar ați făcut-o. Ar trebui să mai știți însă că nu sunteți singurii: 61% din utilizatorii rețelei sociale spun, potrivit unui studiu recent, că și-au luat pauze de cel puțin câteva săptămâni de la socializarea virtuală. Motivul general: un anume tip de oboseală determinat de activitățile pe Facebook.

 

Cel mai adesea, cei care părăsesc temporar rețeaua invocă programul ocupat, dar și lipsa de relevanță a conținutului pe care îl văd zilnic în fluxurile de activitate, campioni ai plictiselii fiind fotografiile cu mâncare sau vorbăria goală despre diferite celebrități. Conform raportului Coming and Going on Facebook, publicat recent, cei mai mulți oameni au lăsat virtualul pentru real din cauză că aveau prea multe de făcut, iar Faceebok este recunoscut pentru cronofagia sa. Imediat, în clasamentul motivelor invocate s-au situat, după cum spuneam, conținutul neinteresant, bârfa excesivă sau ”dramele” prieteneilor, dar și simpla îngrijorare de a petrece prea mult timp derulând interminabilul papirus digital.

Cele mai frecvente replici folosite de utilizatorii care și-au luat vacanțe de la Facebook au fost, potrivit autorilor studiului, ”Mă săturasem de comentariile tâmpite,” ”Am luat o pauză când am început să mă plictisesc,” ”Prea multe drame,” ”După o vreme, ți se cam taie cheful,” ”Oamenii posteau mereu ce mâncau la cină.” Un porcent mai mic dintre participanții la acest chestionar a invocat probleme cauzate de Facebook, cum ar fi hărțuirea de către persoane din istoria emoțională a cuiva.

De asemenea, studiul mai scoate la iveală faptul că 59% dintre cei intervievați au declarat că, pentru ei, rețeaua socială a rămas la fel de importantă în ultimul an, în vreme ce 28% au răspuns că activitățile din rețea și-au pierdut din importanță și doar 13% au recunoscut că au acordat mai multă importanță Facebook-ului în ultimul an. Totodată, 53% dintre cei intervievați au spus că timpul alocat socializării online a rămas constant în ultimul an, în vreme ce doar 34% au spus că au redus din orele petrecute printre prietenii virtuali.

Sursa: Today

Foto: whenpigsflyblog.com


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger