Care sunt cele mai primitoare țări din lume?

11

Vreți să știți cât de primitoare este o țară înainte de a ajunge acolo? Puteți consulta harta realizată de Forumul Economic Global care arată atitudinea oamenior din 140 de țări față de vizitatorii străini.

 

turism

 

FEG a adunat datele întrebând oamenii “Cât de bineveniți sunt străinii în țara dumneavoastră?”. Răspunsurile primite între 2011 și 2012 măsoară gradul de deschidere al unei țări față de turism și străini.

Primele trei cele mai primitoare țări sunt Islanda, Noua Zeelandă și Marocul. Tot printre țările primitoare se numără și țări bogate din lumea occidentală, precum Canada, Irlanda și Austria, paradisuri turistice precum Thailanda, Emiratele Arabe Unite, dar și țări din Africa de Vest.

Cele mai puțin primitoare țări sunt Bolivia, Venezuela și Rusia. Tot spre sfârșitul topului se găsesc și țări din Orientul Mijlociu, precum Iran, Pakistan, Arabia Saudită. Nici Europa de Est nu pare foarte ospitalieră din datele FEG, precum și două state asiatice: China și Coreea de Sud.

Deşi românilor le place să se se recomande drept ospitalieri, iar România este mereu etichetată drept o ţară gata să îmbrăţişeze turiştii, aceste statistici arată că România se numără, de fapt, printre ţările mai puţin primitoare. Nu în liga cea mai ostilă, din care face parte Rusia, dar în cea imediat următoare, alături de alte state est-europene.

Ce este interesant la acest top e faptul că nu reiese un motiv care să explice gradul de ospitalitate. Nici bogăția, nici numărul turiștilor nu oferă o explicație pentru cât de primitoare este sau nu este o țară. Topul este plin de surprize dacă ne uităm doar la faptul că Yemen se clasează mai bine decât Suedia sau Belgia. Statele Unite se află pe locul 102 din 140, mult sub state din Orientul Mijlociu. Europa de Vest este, în mare parte, primitoare, dar, în medie, se clasează cam pe același nivel cu țări din Africa Subsahariană.

Sursa: Washington Post

 

Citiți și:

Top 15 al celor mai înfiorătoare locuri din lume

Cu bicicleta pe Mont Blanc


11 comentarii

  1. Si tot conform acestui top Coreea de nord , tara cu regim comunist si un numar minuscul de turisti( ~ 3000 ) este mult mai primitoare decat Coreea de Sud care depaseste 11 milioane de turisti anual , iar acest numar este in crestere 🙂

    • E posibil sa existe o explicatie. Daca topul s-a facut dupa atitudinea locuitorilor atunci din lipsa contactului cu lumea de afara, e posibil totusi ca oamenii din Coreea de Nord sa-si doreasca acest contact, in timp ce in Coreea de Sud datorita numarului mare de turisti, e posibil ca nivelul de toleranta sa fi crescut. Tocmai regimul politic diferit din cele doua tari poate influenta aceasta variabila.

  2. Eu cred că depinde de la om la om.Poţi merge în ţările primitoare şi să fii tratat ca un intrus şi poţi întâlni şi în Rusia oameni binevoitori.Ce este cel mai important este să fim oameni,să primim cu bunăvoinţă şi cu bucurie pe orice străin care ne calcă pragul. 😀

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger