6 comentarii

  1. Articolul aste pertinent dar trebuie sa se tina seama de un adevar : influenta mediului! O persoana cu IQ foarte mare este total limitata in evolutie de o situatie financiara precara! O nota: la noi IQ nu ajunge , in normele unor institutii care stabilesc IQ-urile la 380 sau mai sus! Este aberant sa spui ca o fetita de 11 luni are un IQ mai mare decat a lui Einstein fiindca face la olita!(comentariu aparut intr-un articol din media) IQ-urile se pot stabili pe o diversitate de criterii si categorii dar evident nu garanteaza succesul in viata fiindca anumite abilitati de a te descurca in viata si este nevoie si acel minim “noroc” … Prin anul 1996 un copil cu un IQ foarte mare nu era primit la clasa a doua de nicio invatatoarede teama sa nu fie un copil duficel !!! de trei ori a intervenit Ministerul pentru a fi acceptat la o scoala obisnuita! In urmatorii 6 ani s-au convins zi de zi de eroare, copilul fiind cel mai bun ;i mai disciplinat elev.

  2. Pingback: De ce oamenii deştepţi sunt proşti | TOTB.ro - Think Outside the Box

  3. Articolul pune problema gresit in ce priveste IQ-ul. Nu trebuie sa au avutii sau multe premii, sau mai stiu eu ce, ca sa ai succes in viata. IQ-ul te ajuta sa percepi altfel lucrurile fata de ceilalti oameni. Te ajuta sa iei anumite decizii, care pot sa-ti imbunatateasca viata fata de a celorlalti. Daca tu alegi sa nu iesi la lumina, sa nu faci bani, sau sa nu fii in centrul atentiei, asta nu inseamna ca nu ai succes, sau nu IQ, sau nu ai mai stiu eu ce. Un om cu IQ-ul mare este inclinat spre o anumita abilitate mai mult decat altul care are un IQ mai mic, dar care poate are un procent mai egal intre mai multe abilitati. Este evident ca nu poti face comparatii oricum, iar articolul asta exact asta face.

    Se vorbeste de Einstein, dar nici macar nu se intelege un proverb de-al lui: “Daca judeci un peste dupa abilitatea lui de urca in copac, atunci pestele va trai mereu cu ideea ca este prost”. Cine intelege acest proverb, inseamna ca are capacitatea sa vorbeasca despre IQ, pentru ca acest proverb explica ce inseamna de fapt IQ-ul. Majoritatea insa au o parere total gresita despre IQ, si de aici reies si ipotezele aberante despre acesta.

  4. Pingback: Studiu: IQ-ul scăzut, asociat cu prejudecățile, rasismul și conservatorismul | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger