Care este cea mai fericită zi din an?

0

Sexul are cea mai mare putere de a face oamenii fericiți, s-a dovedit încă o dată. Un studiu al London School of Economics asupra a 45.000 de utilizatori ai unei aplicații pentru iPhone care măsura gradul de fericire al posesorului arată acest lucru.

Studiul arată că ziua de Crăciun este cea mai fericită din an, iar oamenii ating maximum de fericire la 13.50 pe 25 decembrie. Britanicii au atins un punct culminant al fericirii și pe 29 aprilie, în ziua nunții Ducelui și Ducesei de Cambridge. Pe de altă parte, 31 ianuarie, mai exact la 20.00, este momentul cel mai trist din an, arată studiul.

“Harta fericirii” a fost realizată de cercetătorul George MacKerron în colaborare cu London School of Economics. Acesta a folosit peste 1 milion de răspunsuri ale utilizatorilor aplicației de-a lungul unui an. Aceștia și-au înregistrat locația, activitatea și gradul de fericire de cinci ori pe zi.

Studiul mai confirmă și altă percepție, că oamenii sunt mai triști în timpul săptămânii când sunt la serviciu și mai fericiți în week-end-uri.

Foto: Flickr / D’Arcy Norman

Sursa: Daily Mail


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger