Care este cea mai bună zi a săptămânii

0

Mulți dintre noi credem, probabil, că cea mai proastă zi a săptămânii este lunea. Însă oamenii de știință spulberă acest mit, ajungând la concluzia că și marți, miercuri și joi au parte de la fel de multă antipatie din partea noastră.

 

Peste 34.000 de oameni au răspuns la un chestionar despre cum se raportează emoțional la zilele săptămânii, pornind de la premisa că cea mai detestată zi este luni. Nu e greu să ne imaginăm de ce această idee este foarte răspândită, atâta vreme cât trage cortina după weekend. Însă, după câte arată un studiu publicat în Journal of Positive Psychology, toate zilele lucrătoare sunt antipatizate, mai puțin ziua de vineri. Aceasta este declarată cea mai bună zi din săptămână, fiind, desigur, cea care anunță apropierea zilelor libere.

”În ciuda credințelor generalizate că ziua de luni este cea mai neplăcută, am ajuns la concluzia că această idee ar trebui abandonată,” spune Arthur Stone, de la Brook University, arătând că toate zilele lucrătoare sunt percepute în egală măsură ca neplăcute. De asemenea, un alt mit, legat de cea mai tristă zi a anului, a fost deconstruit: ultima zi de luni din ianuarie, asupra căreia a plutit multă vreme această aură, nu este nici ea mai proastă decât multe alte zile din an.

 

Sursa: BBC News

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger