Carbohidrații "buni", secretul unei cure eficiente de slăbire

0

Fructele și legumele îi ajută pe cei care vor să slăbească să se ferească de gustările care îi îngrașă. Când rezervele noastre de glucoză – care se găsește în carbohidrați – scad începem să ne pierdem abilitatea de a ne controla dorința și crește nevoia de a mânca.

Lipsa glucozei, care alimentează creierului, ne face neajutorați în fața tentației de a mânca produse bogate în calorii, spun cercetătorii.

Oamenii obezi sunt, în mod special, vulnerabili, la ei chiar și cea mai mică scădere a glucozei ducând la pofte irezistibile pentru carbohidrați.

Aceștia pot fi carbohidrați “buni” precum fructele și legumele proaspete, orezul brun, pastele și pâinea integrală sau carbohidrați “răi” precum pâinea albă, zahărul, băuturile carbogazoase, prăjiturile și altele.

A te asigura că nivelul de glucoză din creier nu scade poate fi secretul unei cure eficiente de slăbit, arată un nou studiu. A mânca mai puțin și mai des poate scădea șansa de ceda tentației de a mânca alimente bogate în calorii.

“Cheia este să mâncăm alimente sănătoase care să mențină nivelul de glucoză”, spune profesorul Rajita Sinha, de la Universitatea Yale.

Voluntarilor li s-au făcut injecții cu glucoză, iar creierele lor au fost scanate în timp ce li se arătau fotografii cu mâncăruri bogate și sărace în calorii.

Când nivelul de glucoză era scăzut, două regiuni ale creierului care reglează plăcerea au declanșat dorința de a mânca, iar zona care reglează controlul de sine si-a pierdut abilitatea de a controla impulsurile.

Foto: Flickr / theseanster

Sursa: The Telegraph


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger