Caravana Serile Filmului Gay la Bucureşti

0

În perioada 14 – 16 februarie are loc, la Bucureşti, Caravana “Serile Filmului Gay”, ajunsă la ediţia a II-a. Evenimentul aduce în capitală filme câştigătoare sau care au fost proiectate în cadrul festivalului “Serile Filmului Gay” (SFG) de la Cluj-Napoca, din luna noiembrie a anului trecut (festival care, anul acesta, se va afla la a zecea ediţie).

 

 

Festivalul SFG a devenit cunoscut şi consacrat în România şi peste hotare, în timp, datorită tenacităţii organizatorilor şi voluntarilor implicaţi în el: tot mai multe filme au ajuns să fie proiectate, de la an la an, tot mai multe locuri de desfăşurare au fost implicate, tot mai multe activităţi conexe au crescut sub umbrela evenimentului, de la expoziţii de fotografie la seminarii şi dezbateri ori seri de muzică, teatru şi poezie. La ediţia de anul trecut, SFG a adunat peste 70 de filme de scurt şi lung metraj, precum şi documentare, toate cu tematică LGBT, realizate atât în România, cât şi provenite din alte ţări. O parte dintre aceste filme sosesc, pentru trei zile, la Bucureşti, în cadrul caravanei SFG. „Este o ocazie specială să putem aduce la Bucureşti filmele care au rulat în cadrul SFG 2012 la Cluj, pentru ca oricine este interesat să înveţe despre viaţa persoanelor LGBT şi să socializeze într-un mediu prietenos şi artistic să poată face asta, pe parcursul a trei seri, între 14 şi 16 februarie, la Casa Carol 53, bdul. Carol, nr. 53, Bucureşti”, spun organizatorii evenimentului.

Caravana este la a doua ediţie în Bucureşti şi reprezintă iniţiativa echipei de voluntari din Bucureşti ai programului “Eu sunt! Tu?” ai PSI România, sprijiniţi de echipa festivalului Serile Filmului Gay din Cluj-Napoca. Programul celor trei zile de caravană va începe, zilnic, de la ora 19:00, cu proiecţii de filme şi va conţine şi activităţi conexe (expoziţii foto, CineCafe, petreceri etc.). Toate detaliile privind programul şi filmele care vor rula în cadrul caravanei se găsesc pe site-ul oficial al evenimentului, Caravana SFG. Pentru membrii comunităţii LGBT, aceasta este o ocazie cu dublă semnificaţie: de deschidere în interiorul comunităţii şi, în acelaşi timp, către lumea din jur, marcată, în România, de sentimente profund homofobe şi de respingere a persoanelor cu altă orientare sexuală, potrivit statisticilor.

 

Sursa, foto şi mai multe detalii: Caravana SFG Bucureşti

 

Pe aceeaşi temă:

Oameni în curcubeu. Prin cultură, împotriva zidurilor

Ar trebui să mă cunoşti înainte să mă judeci

Viaţa cu HIV este lângă noi

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger