Caravana pentru persoanele cu dizabilități locomotorii din zonele rurale

0

Caravana Mobilității, o inițiativă pilot în România, prin intermediul căreia persoane cu dizabilități locomotorii de la sate care nu au acces la servicii de specialitate primesc echipamente de mobilitate personalizate și beneficiază de adaptări și reparații gratuite, a plecat la drum.

 

caravana

 

Programul lansat de Fundația Motivation și Fundația Vodafone are și o componentă de instruire cu privire la dobândirea unui stil de viață independent și transformarea participanților în membri activi ai comunității.

Prima deplasare a Caravanei Mobilității din acest an a va avea loc în perioada 24-27 iunie, în localități rurale din județele Bacău și Neamț. Până la sfârșitul anului, caravana va ajunge și în județele Alba, Constanța și Tulcea. Aceste județe au fost selectate de către echipele regionale Motivation, pe baza vizitelor la domiciliul beneficiarilor, ca fiind dintre cele mai izolate și cu un număr mare de persoane cu dizabilități fizice. Multe dintre localitățile montane din județele Alba și Neamț, dar și cele din Delta Dunării și de pe litoral – Constanța și Tulcea, sunt situate la mare distanță de orașe, cu drumuri proaste (sau doar cu acces pe apă), făra acces la informație și lipsite de modalitățile de a solicita sprijin pentru servicii esențiale persoanelor cu dizabilități.

Din echipa Caravanei fac parte un kinetoterapeut, un asistent medical, un instructor de viață independentă, care este el însuși utilizator de scaun rulant, și un specialist în adaptări ale echipamentelor de mobilitate.

Puteți citi și:

FOTO Viața simplă a familiilor care oferă un cămin iubitor copiilor cu dizabilități

Premieră mondială: Un francez diagnosticat cu scleroză multiplă a sărit cu parașuta deasupra Everestului


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger