Caravana ”Guerilla Verde” 2012 începe cu Râmnicu Vâlcea

0

Pe 28 februarie va începe la Râmnicu Vâlcea o nouă ediţie a caravanei educaţionale Guerilla Verde. Ajunsă la cea de-a şasea ediţie, caravana se va opri în perioada 28  februarie – 30 martie în oraşele Râmnicu Vâlcea,  Otopeni, Ploieşti şi Bucureşti. Guerilla Verde îmbină educaţia ecologica, filmul, dialogul liber şi jucătorii activi din sectorul de mediu într-un context neconvenţional şi relaxat.

 

Proiecţiile sunt organizate în săli ale universităţilor şi liceelor partenere sau în cinematografe. Cea de a şasea ediţie va începe marţi, 28 februarie, în Râmnicu Vâlcea, la Cinema Ostroveni, unde vor avea loc două proiecţii de film cu mesaj ecologic, urmate de dezbateri la care sunt invitaţi specialiştii în domeniu şi reprezentanţii ONG-urilor locale. Evenimentul local este organizat de Media Image Factory, cu sprijinul Primăriei Muncipiului Râmnicu Vâlcea, a Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea şi a Teatrului Municipal ”Ariel” în calitatea sa de administrator al Cinematografului ”Ostroveni”.

Potrivit organizatorilor, proiectul se foloseşte de film ca metodă alternativă de a transmite informaţii cu scopul de a motiva tinerii să protejeze mediul şi să se implice activ în acţiuni de ecologizare. În cei doi ani de la lansarea acestui concept, caravana a reuşit să ajungă în 16 oraşe şi să-şi transmită mesajul la 12.000 de tineri.

Mai multe detalii despre programul proiecţiilor puteţi găsi pe site-ul proiectului www.guerillaverde.ro.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger