Caravana Controlin pleacă în ajutorul celor care prezintă risc de diabet

0

Asociația React și Fundația Vodafone România dau startul caravanei Controlin, un program național de monitorizare și management al diabetului. Caravana Controlin va acoperi zeci de localități din întreaga țară și le va oferi celor care prezintă risc de a dezvolta diabet posibilitatea de a își face analize medicale gratuite.

 

controlin

 

Astfel, peste 5.000 de persoane din zeci de sate, comune izolate și orașe mici din întreaga țară vor beneficia în mod gratuit de măsurarea glicemiei, colesterolului, presiunii arteriale și a nivelului hemoglobinei din sânge precum și de o electrocardiogramă. În plus, pacienții vor primi informații privind managementul diabetului și riscul dezvoltării complicațiilor, iar persoanele diagnosticate cu diabet vor fi incluse într-un program de monitorizare a glicemiei. Acestea vor beneficia gratuit de kitul Controlin și de consultanță din partea echipei pentru un an de zile.

Caravana va dispune de o mașină specială echipată cu aparatură medicală de ultimă generație care facilitează screening-ul și diagnosticarea pacienților. Mai mult, printr-un sistem de telemedicină pus la dispoziție de Fundația Vodafone România, vor putea fi transmise, în timp real, diverse date medicale către medici specialiști diabetologi și cardiologi din București.

Localitățile în care va ajunge caravana Controlin sunt selectate în funcție de accesul la servicii medicale de specialitate (distanța față de cel mai apropiat spital, existența unui medic de familie în comunitate) și incidența diabetului la nivel județean. Înscrierea în program este încă deschisă. Comunitățile din diverse orașe și localități ale țării pot aplica pentru a fi incluse în circuitul caravanei pe site-ul dedicat.

Conform statisticilor Ministerului Sănătății, în România, în prezent, sunt peste 700.000 de persoane diagnosticate cu diabet și aproximativ un milion de persoane supuse riscului de a dezvolta boala.

Puteți citi și:

Gala Societății Civile 2014 i-a premiat pe cei care contează chiar dacă nu candidează

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger