Caracatiţele sunt creaturi extraterestre, spun cercetătorii

0

După un studiu amplu al ADN-ului caracatiţelor cu opt tentacule, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că aceste creaturi marine sunt atât de diferite de alte animale şi atât de ciudate, încât, practic, sunt extraterestre.  Prima secvenţiere genetică complexă a acestor animale a arătat că au mai multe gene decât oamenii.

“Caracatiţa este mult diferită faţă de toate celelalte animale, chiar faţă de moluşte, cu cele opt braţe (tentacule) agăţătoare ale sale, creierul ei larg şi capacitatea remarcabilă de a rezolva probleme”, spune dr. Clifton Ragsdale, cercetător la Universitatea din Chicago. “Regretatul zoolog britanic Martin Wells a spus că aceste creaturi sunt extraterestre. Astfel, lucrarea noastră descrie, pentru prima oară, o secvenţă genetică a unui extraterestru”, a punctat acesta.

Caracatiţele trăiesc în oceane la aproape orice adâncime şi au o mulţime de trăsături care pot părea din afara lumii terestre. Au tentacule cu care pot prinde, pot apuca şi care sunt extrem de mobile; au ochi foarte sensibili la lumină polarizantă, un sistem sofisticat de camuflaj (îşi schimbă culoarea şi textura pielii), au capacitatea de a se propulsa pentru a se deplasa prin apă, au trei inimi şi capacitatea de a-şi regenera anumite membre.

Sursa şi foto: Metro


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger