Captură record de fildeș provenit din uciderea a sute de elefanți

0

Un comerciant de artă din Philadelphia a fost pus sub acuzare pentru introducerea în țară a unei cantități foarte mari de fildeș care este rezultatul braconării a sute de elefanți africani periclitați.

Aceasta este una dintre cele mai mari capturi de fildeș, spun oficialii americani care adaugă că este vorba despre o operațiune orchestrată.

Victor Gordon,un comerciant de artă și antichități din Philadelphia în vârstă de 68 de ani, a fost acuzat de contrabandă după ce poliția a găsit o cantitate impresionantă de fildeș care îi aparținea.

Se pare că a introdus fildeșul ascuns în bagaje între 2006 și 2009. El a prelucrat fildeșul să pară vechi pentru a nu fi subiectul legilor pentur protecția speciilor periclitate. El poate primi până la 20 de ani de închisoare.

Contrabada cu animale a ajuns să fie o industrie de 6 miliarde de lire sterline pe an, fiind depășită doar de piața drogurilor și de comerțul cu arme, arată o investigație a publicației Independent. Populaţia mondială a tigrilor a ajuns la 4.000 de exemplare astăzi, în condiţiile în care existau 100.000 de tigri la începutul secolului al XX-lea, 20.000 de elefanţi sunt ucişi anual pentru fildeş, numărul rinocerilor omorâţi în Africa de Sud s-a dublat anul trecut, ţestoasele de mare sunt prinse într-un ritm alarmant, iar în ultimii 40 de ani, 12 specii de animale mare au dispărut complet din Vietnam.

Sursa: Treehugger


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger