Captain Planet implineste 20 de ani si primeste in dar propria sarbatoare

1

Primul si singurul supererou eco din istoria animata a omenirii, unul dintre idolii oamenilor care si-au trait copilaria in anii ’90, implineste doua decenii luna aceasta, pe 15 septembrie, zi pe care fundatia care ii poarta numele a instituit-o de anul acesta drept „Ziua Nationala Captain Planet” in Statele Unite. Cu aceasta ocazie, un grup de „planetari” adulti a lansat si site-ul Captain Planet @ 20.

„Ziua Captain Planet” va fi sarbatorita in Atlanta, unde mogulul media Ted Turner, inclus anul acesta intr-un top 5 al celor mai verzi miliardari, a dat nastere seriei animate. Sarbatoarea va fi recunoscuta formal la primaria locala marti, 7 septembrie, unde consilierul Kwanza Hall va citi prima proclamatie oficiala in numele unui supererou eco, care va primi merite si de la primar si guvernatorul Georgiei.

Evenimentul se doreste mai mult decat o adunare nostalgica. Grupul din spatele initiativei Captain Planet @ 20 ii indeamna pe toti oamenii sa se inscrie in reteaua lor de „planetari”, menita sa duca mai departe munca supererorului prin programe si activitati proprii nascute dintr-o colaborare locala si internationala. Cei interesati au numeroare optiuni de voluntariat.

Seria animata Captain Planet a fost creata de catre Ted Turner, Robert Larkin III si Barbara Pyle in 1990 in scop educativ, pentru a-i face pe copiii si adolescentii vremii mai constienti de efectele negative asupra planetei. In universul fictional al show-ului, Pamantul este slujit de spiritul Gaia. Cum Gaia nu poate actiona direct decat pana la un anumit punct pentru a proteja mediul inconjurator, apeleaza la cinci asa-numiti „Planetari”, de natii diferite.

Fiecare dintre ei primeste cate un inel ce capteaza forta elementelor vitale ale naturii – pamant, foc, vant si apa – si pe cea a dragostei. Combinata, puterea inelelor il aduc la viata pe supereroul eco Captain Planet, care armeaza elementele naturii impotriva poluatorilor. Mesajul show-ului este clar: oamenii planetei pot proteja mediul inconjurator doar daca actioneaza impreuna.

Aici puteti vedea un program special cu ocazia noii sarbatori si puteti urmari episoade mai vechi pe Boomerang.

Sursa: Tree Hugger

Foto: Captain Planet @ 20

Tags:Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger