Capitala telefoanelor inteligente oferă energie curată pentru încărcarea gadget-urilor

0

Capitala mondială a smartphone-urilor, Seul (Coreea de Sud), a găsit o metodă inovatoare şi prietenoasă cu mediul de a încărca telefoanele mobile şi alte gadget-uri folosite de locuitorii săi, în timp ce se află în oraş, la plimbare sau într-o pauză de la muncă: va instala cinci staţii de alimentare cu curent electric generat de trei mini-turbine hidroelectrice, instalate pe râul Cheonggyecheon, care trece prin capitala sud-coreeană, scrie site-ul Inhabitat.

 

Aceste staţii de alimentare vor fi capabile să încarce un smartphone în 2 – 3 ore şi o tabletă în 3 – 4 ore; generatoarele produc între 15 şi 20 waţi. Deocamdată, ele vor fi instalate ca proiect – pilot, eficacitatea lor fiind testată timp de trei luni. Dacă proiectul – pilot se va dovedi unul de succes, staţiile de încărcare se vor înmulţi şi vor fi extinse de-a lungul a peste zece kilometri de râu.

Coreea de Sud este una dintre cele mai mari utilizatoare de tehnologie modernă de pe planetă. Peste 70% din populaţia de 50 de milioane de persoane a ţării are telefoane inteligente (cea mai ridicată rată din lume, la acest capitol). În fapt, smartphone-urile sunt atât de populare acolo, încât guvernul a fost nevoit să înceapă o campanie împotriva dependenţei date de aceste gadget-uri. Cea mai bună viteză la internet din lume se găseşte tot în Coreea de Sud, iar planurile sunt ca întreaga naţiune să aibă acces la internet 5G în curând – în fapt, serviciul va fi testat de populaţie în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2018, care se vor ţine la PyeongChang.

“Acest tip de generatoare de hidroenergie, de mici dimensiuni, reduce la minim efectele negative asupra mediului înconjurător, producând energie fără a fi nevoie de baraje; sunt necesare doar turbinele”, a explicat un oficial al Seulului pentru publicaţia Korea Herald. Pe lângă acest experiment cu staţii de alimentare susţinute de puterea apei, autorităţile din Seul mai au în plan să ofere locuitorilor oraşului şi cabine de încărcare a dispozitivelor cu energie solară.

 

Mai multe detalii: Engadget

 

Sursa şi foto: Inhabitat

 

Puteţi citi şi:

Activiştii sud-coreeni trimit prăjituri cu ciocolată plutitoare în Coreea de Nord

Coşmarul elevilor moderni: aplicaţia care permite profesorului să le închidă mobilele de la distanţă

VIDEO Lasă telefonul şi revino în lumea reală!


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger