Capitala Lituaniei va avea un barometru al fericirii

1

Primarul oraşului Vilnius, capitala Lituaniei, plănuieşte să instaleze un ecran uriaş pe clădirea primăriei, care să prezinte, în timp real, un barometru al fericirii care va monitoriza starea de spirit a locuitorilor capitalei lituaniene.

Dispozitivul uriaş va monitoriza nivelul de fericire al celor 520.000 de locuitori din Vilnius, pe o scară de la 1 la 10, cu ajutorul unor voturi trimise de localnici prin telefoane mobile sau calculatoare. Sistemul este deja pregătit să ruleze pe televizoarele aflate în incinta primăriei lituaniene, astfel că funcţionarea lui şi pe clădire nu va fi o problemă.

„Acest barometru este o unealtă foarte bună pentru politicieni. Dacă luăm o decizie şi vedem o scădere a dispoziţiei oraşului, atunci ştim că am făcut ceva greşit”, consideră primarul Arturas Zuokas. În 2011, un sondaj la nivel global privind nivelul de fericire, realizat de WIN Association, a plasat Lituania printre cele mai prost clasate ţări la acest capitol, din cauza crizei economice (totuşi, nu mai prost decât Serbia, Palestina, Egipt şi România).

Sursa şi foto: Reuters, News Daily


Un comentariu

  1. Pingback: FOTO Cum se simte Vilnius, cea mai verde capitală europeană | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger