Capela care respiră

0

Barry Cox este un neo-zeelandez care a călătorit prin toată lumea, admirând diferite biserici, până când s-a decis să îşi facă o biserică a lui, construită exclusiv din copaci. Din copaci vii, nu tăiaţi. Astfel, a folosit cinci specii diferite de copaci pentru a crea o capelă care “respiră” şi poate adăposti până la 100 de persoane.

 

 

Tree Church a fost iniţial gândită ca un spaţiu privat, de meditaţie şi rugăciune, dar este pur şi simplu prea frumos pentru a nu fi împărtăşit, aşa că proprietarul său l-a deschis publicului. Pereţii, acoperişul bisericii, toate sunt făcute din copaci crescuţi în forma geometrică necesară, speciile alese fiind cele potrivite, adaptabile unui astfel de demers. Construcţia arată exact ca o capelă reală, având şi bănci în interior, dar este vie, produce oxigen şi oferă o privelişte unică tuturor celor veniţi să o viziteze.

Dincolo de capela în sine, o atracţie turistică inedită, mai există şi alte motive de interes pentru vizitatori în acelaşi loc: grădini minunate şi un labirint, construit, şi el, tot din copaci şi plante. Deocamdată, însă, vizitatorii nu au acces nici în biserică, nici în grădini, pentru că întreg complexul verde se deschide publicului pe 18 octombrie. Mai multe detalii despre ineditul proiect gândit şi realizat de Barry Cox puteţi găsi pe site-ul bisericii, Tree Church.

 

stire 9 iul biserica 2

stire 9 iul biserica 3

stire 9 iul biserica 4

stire 9 iul biserica 5

stire 9 iul biserica 6

 

Sursa şi foto: Inhabitat, Tree Church

 

Puteţi citi şi:

Oraşul ai cărui locuitori trăiesc într-o singură clădire

Cum se reconvertesc bisericile abandonate ale Europei de Vest


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger