Candidata la Președinție vă oferă adăpost în Casa Poporului

0

Ceea ce Candidata la Președinție a prevăzut de atâta vreme a sosit. Mesajele Candidatei de renunțare la speranță nu mai sunt percepute ca ceva excentric și provocator, astăzi senzația de absență a viitorului e o realitate banală. De aceea Candidata la Președinție va propune un adăpost în incinta Casei Poporului, în perioada 25 – 29 aprilie, destinat nediscriminatoriu tuturor cetățenilor. Aici se vor găsi toate cele necesare supraviețuirii.

Dacă anul trecut a fost anul voluntariatului anul ăsta va fi anul exploatării directe și cinice. În contrast propunem să testăm timp de 5 zile asistență medicală și socială pe gratis într-o lume fără voluntari, refugiu, mîncare pe gratis fără șantaj, informare si terapie politică, adăpost postspectacol, acces gratuit la internet, dezbateri despre vremurile ce apun si crizele ce au sa vină.

Vă invităm la Casa Poporului pentru că a venit momentul ca această instituție să-și îndeplinească misiunea istorică, să fie un refugiu atunci când nimic nu mai funcționează și când totul se plătește la sânge. Casa aceasta trebuie să încerce să hrănească, să spele și să îngrijească pe cei care oricum sunt expulzați și continuă să fie expulzați și eliminați fără milă. Credem că majoritatea instituțiilor, bisericilor, muzeelor, hotelurilor, catedralelor, palatelor, ministerelor, sediilor de bănci ar trebui să devină case pentru cei care nu mai au nici o casă (homeless) și nici un adăpost – nici macar temporar. Peste tot populațiile sunt reduse la nevoi primare legate de hrană, adăpost și prim ajutor medical inexistent. În capitalismul târziu asistăm la transformarea populației umane într-o mare tabără de refugiați. Vrem să demascăm modul în care populismul și ideologia partidelor volk-iste vor încerca și încearcă să transforme populațiile în mase de manevră electorală.

Candidata nu știe dacă va reuși să oprească toate aceste tendințe, așa că în cel mai rău caz prin acest adăpost vom accentua distopia pe care deja o intuim. Casa Poporului va deveni astfel un loc pentru a gândi prezentul și a simți viitorul.

Ce se mai întâmplă in Adăpostul Poporului:

Miercuri 25 Apr, 19.00
Does Europe have any future? – atelier cu Franco Bifo Berardi (invitat pentru prima oară in România)

Joi 26 Apr, 19.00
– Deschiderea oficială a adăpostului – vor lua cuvântul Candidata la Președinție și invitații săi
– Paraparada – APARAT SECURITY
– Prezentare Samusocial – Elena Adam
– Reintegrare – Vali Zaharescu aka Boschetarul Român, redactor șef Gazeta Străzii

Vineri 27 Apr
16.00 – 20.00 – Facing the Wall, Disaster, Collapse and the Impossibility-to-not-Love – workshop withAkseli Virtanen
20.30 – Meditation – Valentina Desideri
21.00 Proiecție de film

Sambătă 28 Apr
16.00 – 20.00 – Facing the Wall, Disaster, Collapse and the Impossibility-to-not-Love – workshop withAkseli Virtanen
20.00 – Lansarea Bezna #3
20.30
– Apocalipsa queer vs copilul salvator – Mihai Lukacs
– Soulstorming – BMR (Alina Popa, Irina Gheorghe)
Suntem cu toții reptilieni acum – Florin Flueras

Duminică 29 Apr
15.00 Cercul de lectură politică
17.00
112 – Iuliana Stoianescu
– Ghid de supraviețuire – Cosima Opârtan
Despre Migranți – Simina Guga
18.30
Peronismul va fi revoluționar sau nu va fi deloc –Eva Peron
– Condiția postspectacol – Ion Dumitrescu
– Viata publica, viata privata, care sunt limitele? –Caroline Keppi-Gurita
20.00
FRR/kunstahallke.ro prezinta:  Strategia ApeiAlexandru Gurita

Detalii ateliere:

Does Europe have any future? – atelier cu Franco Bifo Berardi:
Franco Berardi Bifo este un teoretician italian din mișcarea autonomistă, activist media, coordonator al Future Art Base în cadrul Aalto University Helsinki. În prezent predă teoria socială a comunicării la Academia de Arte din Milano. A fondat publicația “A/traverso” (1975-1981) și primul radio pirat din Italia, ”Radio Alice”, (1976-1978). A propus și declanșat fenomenul telestreet (mici televiziuni pirat, de stradă sau cartier care să lupte cu videocrația lui Berlusconi). Important teoretician și activist al mișcării Autonomia în Italia anilor 1970 a articulat și dezvoltat concepte ca și “capitalism cognitiv”, “semiocapitalism”, “cognitariat”, etc. În ultimele sale cărți investighează poziția centrală a sferei afective și imaginare în modul de producție capitalist contemporan, transformările sensibilității contemporane datorită accelerării tehnologice, colonizarea sufletului, sfârșitul viitorului.

Facing the Wall, Disaster, Collapse and the Impossibility-to-not-Love – atelier cu Akseli Virtanen:
Epuizarea posibilului. Trei metamofoze ale spiritului. De la bioputere la puterea arbitrară. A funcționa “în alt mod” (Benjamin). Economia ca oikonomia. Topoi koinoi. An-arche. Legătura secretă dintre anarhie și guvern. Producția de etică. Producția de memorie. Giorgio Agamben și Paolo Virno despre viitorul politicii. Răul și Binele au aceleași rădăcini. Distanța față de mediul inconjurător. Potențialitatea ca mod. Regresie infinită. Deschidere față de lume. Potențialitatea ca experiență. Epuizarea realizabilului vs. epuizarea posibilului. Patosul distanței. Dezastru, fragilizare și desubiectivare. Imposibilitatea-de-a-nu-iubi. Copoiesis. Kafkamachine. Cooperarea care va veni. Fondul de Investiții pentru Precariat Robin Hood. Asset management minor.

Mai multe in adăpost:
– În fiecare zi va avea loc un freeshop. Aduceți lucruri pe care vreți sa le schimbati (haine, electronice, obiecte etc.), luați orice vă trebuie din ce găsiți la Adăpost.
– În fiecare zi se va găti mâncare simplă dar hrănitoare. De asemenea, puteti aduce și voi niște mâncare pe care să o împărțiți cu alții – Simina Guga, Ovidiu Anemțoaicei, Ștefan Tiron și cine se mai oferă să ajute.
-În fiecare zi Terapie politică cu Valentina Desideri și asisțență medicală asigurată de Iuliana Stoianescu


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger