Când știrile false sunt luate ”pe bune”

0

Fars News Agency, o agenţie de ştiri din Iran, a publicat ieri ştirea cum că majoritatea americanilor albi l-ar prefera pe preşedintele Mahmoud Ahmadinejad în locul lui Barack Obama. Problema e că sondajul era dintr-un material fals al instituţiei de presă satirică Onion şi a fost şters în cele din urmă de iranieni.

 

 

Rezultatele sondajului (Gallup, bineînţeles) arătau că 77% dintre votanţii caucazieni din mediul rural al Statelor Unite ar prefera mai degrabă să meargă la un meci de baseball sau să bea ceva cu Ahmadinejad decât s-o ardă cu Obama. Totodată, 60% dintre albii de la ţară au spus că respectă faptul că Ahmadinejad nu încearcă să ascundă că e musulman.

“El (n.r. – Ahmadinejad) ia în serios apărarea naţională şi nu le-ar permite niciodată unor protestatari gay să-i spună cum să conducă ţara, aşa cum face Obama”, a fost opinia unui american citat de Onion, preluată de agenţia de ştiri iraniană. Ce a omis însă Fars News a fost descrierea pe care publicaţia de satiră i-a făcut-o preşedintelui iranian: “un om care a negat în mod repetat Holocaustul şi a ordonat executarea mai multor prizonieri politici”.

Sursa: Mashable


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger