Când râsul te poate trimite la închisoare

0

Un bărbat care locuieşte în Long Island, New York, s-ar putea trezi amendat cu 500 de dolari, ba poate chiar trimis la închisoare pentru 30 de zile, dacă justiţia va da câştig de cauză plângerii vecinului său. Acesta l-a “pârât” pe bărbat la poliţie pentru că râde prea tare şi îi strică liniştea.

 

 

Robert Schiavelli (41 de ani) s-a trezit cu două avertismente de la poliţie, pentru că a deranjat liniştea publică cu râsul său foarte puternic, după cum l-a reclamat vecinul său. Deşi Schiavelli a râs la fereastra casei sale, la o oră normală – şase seara, vecinul a fost revoltat şi a chemat poliţia, în două zile la rând. Schiavelli susţine că vecinul cu pricina îşi bate joc de faptul că el are o dizabilitate, aşa că, pentru el, cel mai bun mod de a-i răspunde este să râdă. „Mă ridiculizează tot timpul, iar singura mea apărare este râsul”, a declarat bărbatul. Avocatul acestuia, Andrew Campanelli, spune că clientul său are de multe ori crize, din cauza faptului că are o deficienţă neurologică, dar că râsul acestuia nu este prea puternic sau gălăgios. „Mai degrabă este ca un ursuleţ mare de pluş, care râde grav”, a spus avocatul.

Schiavelli locuieşte cu mama lui, Suzanne, care, la rândul ei, crede că râsul fiului său este „destul de tare”, dar nu mai mult decât normal. „Este drăguţ şi molipsitor. Când soţul meu a murit, ne-am promis că vom face în aşa fel încât să râdem în fiecare zi şi să luăm numai ce e mai bun de la viaţă”, a mai spus Suzanne. Vecinul care a făcut plângerea, Daniel O’Hanion, locuieşte lângă familia Schiavelli, casele lor fiind despărţite de două alei, iar distanţa dintre case este de aproximativ şase metri. O’Hanion nu a fost de găsit pentru declaraţii, notează agenţia de presă Reuters. Reprezentanţii poliţiei locale au spus că li s-a raportat un anumit tipar de deranjare a liniştii publice şi că ei au acţionat conform legii. Însă mama lui Schiavelli spune că vecinul cu pricina îl numeşte pe fiul ei „retardat”, îi parodiază jignitor modul de a vorbi şi de a merge şi că relaţiile de vecinătate între ei s-au tot înrăutăţit în timp. Reclamaţia vecinului supărat pe râsul lui Schiavelli va ajunge săptămâna viitoare pe masa unui judecător, care va decide dacă admite sau nu cazul.

 

Sursa: Reuters

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger