Când oamenii îşi împart locuinţele cu alţii care lucrează de-acasă

0

Munca în sistem freelancing le dă oamenilor un sentiment de libertate nemărginită, dar și unul de singurătate, scrie Pop-Up City. O nouă platformă globală din Suedia, Hoffice, și-a propus să rezolve această problemă și să creeze o comunitate de “muncitori nomazi”. Ea le permite oamenilor să lucreze în locuințele altora sau îi îndeamnă să-și transforme propria casă în spațiu comun de lucru.

 

 

Oamenii se pot înregistra gratuit pe hoffice.nu și își pot pune la dispoziție sufrageria pentru persoane care vor să lucreze alături de ei sau își pot rezerva un loc în “biroul de acasă” al altora. Musafirii sunt rugați să plătească în ceva de ronțăit, mâncare sau cafea. Există și o hartă cu grupurile Hoffice deja formate în întreaga lume: Suedia, Taipei, Paris, Viena și Canada. Inițiativa se aseamănă cu cea olandeză Huiskamerkantoor (“Biroul din sufragerie”).

Astfel de platforme se înscriu într-un trend mai larg legat de schimbările funcționale pe care le suferă locuințele. Oamenii nu doar locuiesc, mânâncă și își petrec timpul liber în ele, scrie Pop-Up City, ci își dau seama că oferă mai multe posibilități decât credeau ei în mod tradițional. Hoffice arată că sufrageriile și bucătăriile mari al căror spațiu nu e folosit integral pot fi împărțite cu alții, ceea ce modifică modul în care sunt percepute spațiul public și cel privat.

 

Puteți citi și:

Cinci pensionari s-au mutat împreună pentru a evita singurătatea


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger