Când încep amintirile

0

Copiii sunt capabili de gândire conștientă și de a stoca amintiri chiar începând de la cinci luni de viață, arată un nou studiu. Cercetătorii de la Centrul Național pentru Cercetare Științifică din Paris au descoperit că bebelușii pot stoca imagini pentru scurt timp chiar de foarte devreme.

Când creierul unui adult detectează ceva, precum un obiect în mișcare, un semnal circulă în creier și îi permite să stocheze pentru scurtă vreme imaginea. Când se întâmpla asta se vede un efect în activitatea cerebrală, efect care este vizibil și la bebeluși.

Cercetătorii au vrut să afle când se pot detecta aceste efecte și în creierele bebelușilor. Ei au studiat activitatea cerebrală a 240 de copii. Fiecăruia i s-a arătat o imagine cu un chip pentru mai puțin de o secundă.

Cei care aveau cel puțin un an au arătat aceeași activitate cerebrală ca în cazul adulților, dar chiar și în cazul celor de cinci luni s-a văzut acest efect, însă mai diminuat.

Oamenii de știință consideră că aceste rezultate sunt dovada unei gândiri conștiente în cazul copiilor de chiar și cinci luni de viață. Următorul pas este să studieze dacă aceste semne au legătură cu procesul de învățare.

Sursa: DailyMail


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger