Cand bicicleta devine obiect de arta

3

Festivalul de Design de la Londra gazduieste si o interesanta expozitie organizata de studioul de arta Sanitov care expune atat o bicicleta-cargo, cu un system GPS inovativ, cat si postere care au ca subiect… bicicleta.

Studioul Sanitov nu este interesat doar sa faca arta, ci isi doreste sa transmita un mesaj public in favoarea utilizarii bicicletei, ca mijloc alternativ de transport si mod de viata, relateaza Inhabitat.com. Piesa de baza a expozitiei lor, inclusa intr-un ciclu mai mare intitulat “Arta in miscare”, este bicicleta cargo tip-C, un model elegant gandit sa fie folosit pentru transportul de mici dimensiuni.

In plus, bicicleta are incorporat un chip GPS care e conectat la un sistem  de inregistrare a datelor. Aceasta facilitate urmeaza sa fie folosita pentru a se crea… arta. Mai exact, Sanitov va transpune toate rutele parcurse de biciclisti intr-o anumita perioada de timp, iar acestea vor fi colorate in mod diferit rezultand in cele din urma o “harta”-obiect.

Expozitia “Arta in miscare” include si postere ale unor artisti internationali din Copenhaga, Barcelona, Tokyo, Montreal si Londra. Iar imaginile, care pot fi vazute aici, includ postere cu imagini patriotice (Regina Marii Britanii mergand pe bicicleta) dar si o re-creare a Cinei cea de taina, cu o bicicleta in prim-plan.

Foto: Inhabitat.com

Tags:3 comentarii

 1. Am vazut zilele trecute o reclama la biciclete cu motor – electric, ce-i drept, si care avea ca slogan: “Green bike”. M-am intrebat: cum poate fi o bicicleta cu motor “green”?

  Ca e mai “green” decat o masina sau o motocicleta sunt de acord, insa daca vorbim despre biciclete trebuie sa facem comparatia intre biciclete! In ultima vreme am vazut ca se mizeaza puternic in marketing pe “green”.

  • o bicicleta nu este verde, pentru ca atunci cand nu va mai fi folosita trebuie aruncata/reciclata/topita (nu stiu exact soart ei cand nu mai poate fi foosita)

   motorul ala de bicicleta, va avea aceeasi soarta.

   sunt motoare electrice pentru bicicleta care se incarca pe franare, sau cand puterea folosita pentru incarcea bateriei nu e sesizabila (adica atunci cand mergi la vale sau cand efortul necesar pedalarii este foarte mic).

   daca suntem foarte radicali nici mersul pe jos nu este verde pentru ca aruncam pantofii cand sunt rupti.

 2. Posterul nu e cu Regina Angliei pe bicicleta, ci cu Margaret Thatcher. Si de ce e imaginea ‘patriotica’? Mai degraba as zice ca e rebela si menita a fi controversata. O chestie similara cu Base pe bicicleta ar fi ‘patriotica’? Dimpotriva, as spune ca ar fi ironica…Mai cititi si mai ginditi inainte de a va apuca de scris.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger