Canada nu poate vinde produse din focă în Uniunea Europeană

0

Canada a pierdut apelul împotriva unei interdicţii europene care nu permite importul, de către vreo ţară membră în Uniunea Europeană, de produse provenite din vânătoarea anuală de foci organizată în statul canadian. Decizia a fost pronunţată săptămâna trecută de către World Trade Organization (Organizaţia Mondială a Comerţului), scrie site-ul Inhabitat, care citează NPR.

 

 

Organizaţia Mondială a Comerţului a respins apelul Canadei, în urmă cu o săptămână, şi a decis că interdicţia europeană rămâne în picioare, deoarece nu face decât să urmărească supravieţuirea animalelor şi să respecte drepturile acestora. Uniunea Europeană a interzis în anul 2010 importurile de produse din focă plecând de la premisa că vânarea focilor cauzează o suferinţă majoră speciei.

În replică, reprezentanţii Canadei susţin că vânătoarea focilor se face “într-un mod uman” şi să interdicţia europeană se bazează numai pe moralitate şi nu şi pe ştiinţă. Guvernul canadian reglementează vânătoarea de foci şi stabileşte o cotă pe sezon – spre exemplu, sezonul acesta cota a fost de 400.000 de foci. Gheaţa subţire şi timpul nefavorabil nu au ţinut cu vânătorii, astfel că rapoartele arată că au fost vânate mai puţin de 55.000 de animale.

Decizia Organizaţiei Mondiale a Comerţului este finală, în ierarhia proceselor posibile, astfel că toţi susţinătorii drepturilor animalelor au felicitat hotărârea şi au sărbătorit momentul. Vânătoarea de foci este subvenţionată de către statul canadian, dar există statistici care arată că acesta ar putea economisi, de fapt, şapte milioane de dolari anual dacă ar elimina cu totul această activitate.

 

 

Surse şi foto: NPR, Inhabitat

 

Puteţi citi şi:

Canada versus balenele cu cocoaşă

Curtea Internaţională de Justiţie a ordonat Japoniei să stopeze uciderea balenelor

India a interzis spectacolele cu delfini, considerate inacceptabile din punct de vedere moral

Un important retailer japonez online nu va mai vinde produse din carne de balenă sau delfin

VIDEO Măcelul unei specii protejate, dat în vileag de un reportaj clandestin


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger