Canada: Lideri politici vor să impună vize politicienilor ruşi care au votat legile anti-gay

9

Lideri politici ai partidului Noii Democraţi (NDP) din Canada au lansat o petiţie prin care solicită guvernului (conservator) să interzică accesul în ţară politicienilor ruşi care au votat pentru legislaţia anti-gay promovată de Rusia.

 

 

Metoda prin care acestor politicieni li s-ar interzice accesul în Canada ar fi impunerea unei vize – dar numai pentru ei. „Ceea ce vedem în Rusia este reprobabil”, a declarat Paul Dewar (NDP). Alături de alţi colegi de partid, acesta strânge semnături în Toronto pentru a duce petiţia mai departe. Petiţia poate fi semnată şi online de către canadieni. Toate semnăturile, adunate fie online, fie pe stradă, direct, vor fi prezentate guvernului şi parlamentului luna viitoare.

Pachetul legislativ din Rusia care a stârnit aceste reacţii interzice aşa-numita „propagandă a relaţiilor sexuale care nu sunt tradiţionale” şi impune amenzi pentru cei care, spre exemplu, organizează manifestări publice dedicate comunităţii sau suportului comunităţii gay. Ministrul de Externe al Canadei a declarat, deja, că acest stat va colabora cu SUA şi Marea Britanie în încercarea de a determina Rusia să schimbe pachetul legislativ cu pricina înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă care au loc anul viitor la Soci (Rusia). Oficialii ruşi au anunţat, însă, că nu intenţionează să revină asupra legii, în ciuda luărilor de poziţie internaţionale şi a apelurilor la boicot faţă de Jocurile Olimpice de iarnă.

 

Sursa şi mai multe detalii: The Globe and Mail

Foto: CNN

 


9 comentarii

  1. George Geo via Facebook on

    Corect! Intr-o lume plina de poponari ostentativi, care ii obliga pe cei din jur sa le tolereze manifestarile si pornirile bolnave, cei care nu tolereaza asa ceva, pastrand o doza macar aparenta de civilizatie si normalitate, trebuiesc interzisi si blamati! Ce mai infectie de societate !

  2. Nicoleta Mihoc via Facebook on

    President Vladimir Putin has signed into law a bill banning the promotion of “non-traditional sexual relations” toward minors. “It’s not about imposing some sort of sanctions on homosexuality. … It’s about protecting children from such information,” Putin said. De ce nu va informati corect?? De fapt, ce a facut atat de rau in faptul ca a protejat dreptul la inocenta? http://en.rian.ru/russia/20130630/181970032.html Am mai vazut si scrisori ce strang semnaturi sa se retraga jocurile olimpice din Rusia bazate pe aceleasi acuzatii impotriva lui Putin… e totul un joc politic pana la urma, ce se joaca pe dezinformarea opiniei publice.

  3. Αλέξανδρος Γαβριήλ via Facebook on

    trebuie sa ne opunem vehement acestor manifestatii…daca bonlavii ,bolnavele vor sa faca circ,sa-si faca un cort si sa-si vada de treaba,,sa nu ne mai intoxice vederea cu prostiile lor….sunt niste oameni,animale,deraiati de la linia fireasca a vietii…in timpul lui Moise leprosii erau tinuti la groapa de leprosi afara din cetate,,,acum macar sa le interzicem sa faca circ pe strazi,,,si ei sunt oameni si pot reveni la cursul firesc al vietii de aceea sa aprindem o lumanare si pt ei si sa spunem un Doamne miluieste..amin

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger