Canada, campioana energiei eoliene în 2011

0

Conform estimărilor Asociației pentru Energie Eoliană din Canada, acest stat se pregătește să stabilească un record în ceea ce privește producția de energie eoliană pentru anul 2011. Producția de energie de acest tip a luat-o chiar înaintea reglementărilor, necesare pentru a încuraja extinderea acestor investiții.

 

Recordul Canadei la producția de energie eoliană era, în 2009, de 950 MW, dar anul acesta el se îndreaptă spre mai mult de 5.300 MW, energie care ar putea alimenta peste 1,5 milioane de gospodării, a anunțat Asociația pentru Energie Eoliană. ”Deși am trecut printr-o recesiune economică, această industrie a energiei eoliene a continuat să crească și încă în ritm accelerat”, a precizat președintele asociației, Robert Hornung, citat de agenția de presă Reuters. Ca zonă campioană la producerea acestui tip de energie el a indicat Ontario, cu o capacitate de 500 MW în funcțiune.

Potrivit lui Hornung, motivul acestei explozii în industria energiei eoliene ar fi politicile ambițioase ale autorităților regionale de a încuraja energiile regenerabile. Măsurile luate și facilitățile oferite sunt unice în America de Nord, a precizat el. Un alt motiv al extinderii ar fi, în opinia lui, nevoia unei infrastructuri energetice noi. Hornung prevede că în următorii cinci ani cifrele vor crește cu cel puțin 1.000 MW anual, în cazul acestei tot mai intens exploatate industrii a energiei eoliene.

 

Sursa: Reuters

Foto: Digital Journal

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger