Canabisul creşte riscul de psihoză

0

Consumul de canabis ca adolescent sau adult tânăr creşte riscul de psihoză, arată un studiu citat de BBC News. Cercetarea publicată în British Medical Journal implică monitorizarea a 1.900 de oameni pe o perioadă de 10 ani.

Deşi legătura dintre canabis şi psihoză era deja stabilită, nu era clar până acum dacă psihoza este declanşată de canabis. Consumul de canabis este anterior simptomelor de psihoză, arată acest studiu.

Cercetarea a fost realizată de profesorul Jim van Os de la Universitatea Maastrciht din Olanda, cu participarea altor cercetători din Olanda, Germania, Elveţia şi Marea Britanie. Aceştia au exclus persoanele care au consumat canabis înaintea experimentului sau care aveau deja simptome ale psihozei. Studiul a avut loc în Germania.

Participanţii la studiu, cu vârste cuprinse între 14 şi 24 de ani, au fost verificaţi privind consumul de canabis şi simptome de psihoză de trei ori în decursul celor zece ani de cercetare. Rezultatele arată că efectele canabisului cresc semnificativ riscul de psihoză, chiar şi când erau luaţi în considerare alţi factori a€“ condiţia socio-economică, consumul altor droguri sau alte afecţiuni psihiatrice.

Foto: Flickr / Torben Bjorn Hansen

Citiţi şi:

Un magazin îi învaţă pe pacienţi cum să crească marijuana acasă

Consumator ocazional despre fumatul de marijuana: “Este micul meu joc elitist. Este intimitatea mea”

Aerul poluat declanşează mai multe atacuri de cord decât cocaina

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger