Campanii de presă pentru mediu, lansate la Cluj de realizatorii emisiunii TVR “Natură şi aventură”

0

Dan Păvăloiu şi Dan Curean, realizatorii emisiunii “Natură şi aventură” de la TVR Cluj, lansează astăzi, la Cluj-Napoca, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), trei campanii de presă: împotriva tăierii pădurilor, împotriva distrugerii râurilor de munte prin construcţia de micro-hidrocentrale şi pentru salvarea lostriţei, un peşte răpitor de apă dulce care este pe cale de dispariţie din cauza pescuitului intensiv.

 

 

Cei doi oameni de televiziune vor lansa în cadrul TIFF spoturile aferente fiecăreia dintre campanii, informează România Curată. Evenimentul este programat pentru astăzi la ora 13, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, unde toţi cei interesaţi pot participa la o dezbatere pe teme legate de cele trei campanii lansate simultan. La dialog sunt invitaţi să participe şi biologul Călin Dejeu, precum şi jurnalistul Mihai Goţiu.

“Cu mare tristeţe şi îngrijorare, noi, Dan Păvăloiu şi Dan Curean, realizatori ai programului Natură şi Aventură, constatăm că, în ultimii ani, agresiunea omului asupra naturii este fără precedent, fapt care pune sub semnul întrebării tot ce are România mai bun şi frumos”, scriu cei doi oameni de televiziune pe reţeaua de socializare Facebook, în anunţul evenimentului.

“Programul de televiziune Natură şi Aventură, realizat de TVR Cluj, este una din iniţiativele de referinţă din peisajul mediatic românesc în promovarea naturii din România. Cu o difuzare neîntreruptă de peste 13 ani, programul Natură şi Aventură a adus în faţa publicului cele mai frumoase, ascunse şi sălbatice locuri din România. Astăzi, însă, vedem cum acest patrimoniu este pe cale să fie distrus iremediabil.

Vedem neputincioşi cum vietăţile sălbatice dispar rând pe rând, pădurile sunt devastate fără milă, apele de munte sunt canalizate în tuburi pentru profitul băieţilor deştepţi, peisajele sunt mutilate cu construcţii fără discernământ, munţii sunt acoperiţi de gunoaie, iar braconierii nu mai au frică de nimeni. Acum, în ultimul moment, lansăm un disperat semnal de alarmă autorităţilor, pentru ca măcar în al 12-lea ceas să fie luate măsuri ferme şi de durată pentru salvarea patrimoniului natural. Vrem fapte şi aplicarea legii, nu studii, analize şi rapoarte!”, spun cei doi iniţiatori ai campaniilor.

 

Mai multe detalii, aici.

 

Surse şi foto: România Curată, Natură şi Aventură

 

Puteţi citi şi:

Ce putem face ca România să nu mai arate ca un mare coş de gunoi

Legea vânătorii a fost adoptată cu modificările propuse de societatea civilă

Natura se află într-o stare fragilă în ţările din Uniunea Europeană

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger