Campanie pentru viitorul copiilor din Delta Dunării

0

Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta şi Fundaţia pentru SMURD, împreună cu Realitatea TV, semnează campania “În Realitate eşti mai bun”, cu scopul de a îmbunătăţi condiţiile de viaţă ale copiilor din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

 


Foto: Ovidiu Micsik

 

Campania are loc în perioada 9 aprilie – 30 mai 2012 şi a fost iniţiată ca urmare a concluziilor Delta Warning Report 2012 – «Sănătatea copiilor din Delta Dunării».

Situaţia constatată în Delta Dunării este gravă în condiţiile în care peste 70% din familiile cu copii nu au canalizare, apă curentă şi adesea nici apă potabilă în gospodării, accesul medicilor la pacienţi este deosebit de dificil, iar cabinetele medicale sunt dotate deficitar. Sărăcia, lipsa asigurărilor medicale a unei părţi a populaţiei, dar şi carenţele în educaţia pentru sănătate, atât la nivelul părinţilor, cât şi al copiilor, cresc riscul apariţiei afecțiunilor de sănătate. Responsabilizarea autorităţilor locale şi centrale în rezolvarea problemelor semnalate este vitală, spun iniţiatorii campaniei.

Cât de sănătoși sunt copiii din Delta Dunării, unde ambulanța vine chiar și după 67 de ore

Campania de colectare de fonduri pentru copiii din Delta Dunării face parte din strategia Asociaţiei Salvaţi Dunărea şi Delta, care are ca scop atât protejarea mediului înconjurător, dar şi bunăstarea, nivelul de educaţie şi starea de sănătate a oamenilor din Delta Dunării. Module de formare pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale ale locuitorilor Deltei, atelierele de economie socială, intervenţii medicale şi campania de educaţie pentru sănătate sunt exemple de activităţi pe care organizaţia le desfăşoară în acest sens.

Resursele obținute în urma campaniei « În realitate ești mai bun » vor fi folosite pentru:

  1. Îmbunătăţirea accesului la apă potabilă prin montarea de sisteme de filtrare a apei la toate şcolile din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării. Astfel, peste 1.300 de copii vor putea beneficia, cel puţin la şcoală, de apă potabilă;
  2. Dotarea şcolilor cu material didactic util în secvenţele de educaţie pentru sănătate;
  3. Organizarea unei caravane stomatologice în scopul prevenţiei şi ameliorării problemelor de sănătate orală constatate la peste jumătate din copiii din Deltă;
  4. Dotarea cu instrumentar medical şi logistic a Centrului de Permanenţă de la Sulina.

Donaţiile pentru copiii Deltei se pot face prin trimiterea unui sms în valoare de 2 euro la numărul 874 (serviciu gratuit în reţelele Orange, Vodafone şi Cosmote – nu se percepe TVA). Se pot dona 5 euro prin apelarea numărului de telefon 0900-900-880 (în reţeaua Romtelecom – nu se percepe TVA) sau 10 euro la numărul de telefon 0900-900-888 (în reţeaua Romtelecom – nu se percepe TVA). Campania SMS se desfăşoară în perioada 11-19 aprilie, iar numerele din reţeaua Romtelecom sunt disponibile între 11 aprilie-11 iulie 2012. În seara de 13 aprilie, Realitatea TV va organiza un teledon transmis în direct în duplex Bucureşti-Delta Dunării. Între orele 17-20 se vor alătura campaniei sportivi, medici, jurnalişti: Ivan Patzaichin, Elisabeta Lipă, Mariana Bitang, Margareta Pâslaru, Andreea Marin Bănică, Alexandru Arșinel, Corina Chiriac, Horia Brenciu, Felicia Filip, Cristian Ţopescu.

Modul în care vor fi folosite fondurile colectate va fi în permanenţă comunicat de către Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta pe toată perioada de desfăşurare şi implementare a campaniei «În Realitate ești mai bun » pe site-ul www.salvatidelta.ro şi contul de Facebook al Asociaţiei, precum şi prin rapoarte periodice către mass-media.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger