Campanie pentru păpuşi realiste: O “Barbie normală” va ajunge în curând pe piaţă

0

O “Barbie normală” este scopul unei campanii care speră să atragă fonduri pentru a scoate pe piaţă păpuşi care să arate firesc, aşa cum sunt femeile în realitate, nu să promoveze un ideal de frumuseţe imposibil şi nefiresc. Publicaţia Huffington Post promovează şi susţine campania, un concept al artistului şi cercetătorului Nickolay Lamm, care nu are însă legătură cu Mattel, compania producătoare a păpuşilor Barbie.

 

 

Nickolay Lamm a realizat o Barbie scoase la imprimantă 3D şi concepută în conformitate cu măsurile normale ale unei tinere de 19 ani, care a devenit virală anul trecut în luna iulie. Atunci s-a născut conceptul păpuşilor Lammily – păpuşi după înfăţişarea femeilor normale din lume, din viaţa de zi cu zi, un concept care nu există, în prezent, pe piaţă, după cum susţine chiar creatorul său. Păpuşile sale au încheieturi, genunchi, coarte şi picioare bine articulate, machiaj natural şi o garderobă firească, cu pantaloni scurţi din denim, tenişi sau echipament sportiv. „Cele mai multe păpuşi de pe piaţă sunt îmbrăcate ca nişte prinţese sau poartă veşminte foarte ciudate. Am vrut ca Lammily să poarte haine pe care Gap sau J.Crew le-ar putea face. Nu există niciun motiv pentru care hainele de zi, normale, să nu fie potrivite şi pentru păpuşi”, a spus Lamm citat de Huffington Post.

 

 

Scopul păpuşilor sale este de a fi atractive atât pentru copii, cât şi pentru părinţi: mesajul legat de imaginea asupra trupului este ţintit în special către părinţii fetelor, pentru că multor fetiţe nu le pasă (cel puţin deocamdată) de imaginea corpului lor, ci ele vor doar să se joace cu păpuşile. „Mi-am petrecut mult timp pentru a crea o păpuşă pe care fetele să o placă. Nu este doar o păpuşă cu dimensiuni corporale fireşti, ci este una amuzantă care întâmplător are dimensiuni fireşti. Totul în jurul ei va fi conceput să amuze copiii, să îi facă să le placă”, susţine creatorul păpuşii. Lammily vrea să fie o alternativă pentru celebra Barbie sau pentru orice alte păpuşi nerealiste de pe piaţă.

 

 

Creatorii păpuşii Barbie îi iau apărarea acesteia, spunând că „dimensiunile nerealiste” au fost intenţionate, pentru a simplifica joaca copiilor. „Corpul lui Barbie nu a fost niciodată conceput să fie realist. A fost conceput aşa pentru ca fetiţele să o poată îmbrăca şi dezbrăca uşor”, a declarat Kim Culmone, vicepreşedinte Mattel (compania care produce păpuşa), pentru Fast Company, luna trecută. Iar în revista Time, păpuşa este considerată chiar un model pentru fete (comparativ cu alte păpuşi), în condiţiile în care „a avut peste 150 de locuri de muncă, are casa ei, maşina ei şi a candidat chiar pentru preşedinţie”. Însă studiile arată că dimensiunile corpului păpuşii Barbie au o influenţă serioasă asupra modului în care fetiţele se percep, astfel că a oferi copiilor opţiunea de a se juca cu păpuşi mai realiste nu poate fi decât un lucru bun.

 

 

Sursa: Huffington Post

Foto: Lammily

 

Puteţi citi şi:

Femeia Barbie susţine că trăieşte doar cu aer şi lumină

FOTO O tânără s-a transformat în personaj de desene animate, iar alta în Barbie

VIDEO O tânără a făcut tot posibilul să arate ca păpușa ei preferată

O prinţesă Disney supraponderală?

Dacă afișele Disney ar spune adevărul…

Copiii citesc ce văd la televizor


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger