Campanie în sprijinul balenelor beluga

1

Actorul Pierce Brosnan, pe care îl cunoașteți cel mai bine din postura de James Bond, şi-a oferit sprijinul pentru o campanie care are drept scop salvarea balenelor beluga din Alaska. Existenţa acestora este ameninţată de exploatările petroliere. Vocea lui însoţeşte imaginile prin care organizaţiile ecologiste speră să sensibilizeze publicul şi factorii de decizie, atrăgând atenţia asupra pericolului dispariţiei acestei specii de balene.

 

 

Mai există numai 284 de balene beluga (balene albe, cu botul asemănător celui specific delfinilor) în zona Cook Inlet din Alaska, dar acest lucru nu a oprit compania Apache Alaska Corporation de la a-şi urma planurile de exploatare a petrolului de acolo, planuri care vor pune în pericol existenţa acestor balene. Mai exact, compania intenţionează să folosească un anumit tip de explozie (prezentat în video-ul de mai jos), care poate duce, în cazul balenelor, la rănire, pierderea auzului şi moarte.

O petiţie pentru salvarea acestor balene a fost iniţiată de National Resources Defense Council din SUA (şi poate fi semnată aici); petiţia solicită administraţiei americane conduse de preşedintele Barack Obama să retragă permisiunea acordată companiei Apache Alaska de a folosi această metodă violentă în activitatea sa, metodă care poate duce la dispariţia balenelor beluga, specie aflată deja în pericol.

 

 

Sursa: Clean Techies


Un comentariu

  1. Asa cum animalele, amenintate de disparitie ca specie, fara posibilitatea de a reactiona, si nu numai ele, prin exploatare, defrisari, cresterea populatiei umane, etc., tot asa probabil, exzista o reactie a naturi in intregul ei la oameni, prin multiple resorturi, care nu pot fi sezizate.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger