Campanie dură anti-fumat lansată în Marea Britanie

1

Anul nou le aduce britanicilor o campanie puternică anti-fumat, susţinută de guvernul Marii Britanii. Imaginile cu ţigări din care ies celule canceroase au drept scop să atragă atenţia fumătorilor că doar 15 ţigări fumate pot cauza o mutaţie ce duce la dezvoltarea tumorilor de tip canceros.

 

fumat

 

Campania costă 2,7 milioane de lire sterline şi va apărea pe televiziuni, în mediul online şi pe mijloace clasice de publicitate outdoor. Ea se va derula până în luna februarie. Prin intermediul ei, fumătorii vor fi, totodată, informaţi şi despre un „kit” pus la dispoziţia lor dacă decid să se lase de fumat şi pe care îl pot găsi în farmacii, gratuit, dat fiind că programul este susţinut de guvernul britanic. Statisticile departamentului naţional de sănătate al Marii Britanii spun că peste o treime dintre fumătorii din această ţară consideră că riscurile de sănătate prezentate ca fiind asociate fumatului sunt exagerate. „Fumătorii subestimează, în continuare, riscurile serioase de sănătate la care se expun prin fumat. Vrem ca ei să înţeleagă că fiecare pachet de ţigări le creşte şansele de a face cancer. În campanie, oamenii vor vedea cum o persoană fumează şi cancerul creşte din ţigară. Exact asta se întâmplă în corpul uman”, a explicat Sally Davies, profesor şi expert medical.

„Vrem să ajungem la toţi fumătorii prin această campanie, dar mai ales la cei tineri, care nu au fost atinşi de campanii anterioare. Ei nu înţeleg cât rău îşi fac, ce fac cu corpurile lor şi care sunt riscurile”, adaugă expertul medical. Societatea Cancer Research UK sprijină, la rândul său, campania lansată de autorităţile britanice. „Campaniile cu mesaj puternic, dur, precum aceasta, ilustrează răul provocat de fumat şi asta poate încuraja oamenii să renunţe sau să nu se apuce de fumat. Renunţarea la fumat poate fi extrem de dificilă, aşa că este necesar să le amintim oamenilor care sunt motivele pentru care trebuie să o facă, definitiv”, susţine directorul executiv al societăţii, doctorul Harpal Kumar.

 

Sursa şi foto: BBC


Un comentariu

  1. Pingback: Renunţarea la fumat reduce anxietatea | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger