Campanie de prevenire a răspândirii HIV în Marea Britanie, axată pe comunităţile africane

0

O campanie de prevenire a infectării cu virusul HIV în Marea Britanie ar putea ajuta stoparea răspândirii acestui virus într-o generaţie, susţine Departamentul de Sănătate britanic. În prezent, aproximativ 90.000 de persoane din această ţară trăiesc cu HIV şi una din patru persoane nu ştie că are virusul.

Trei sferturi din cazurile de persoane infectate cu HIV din Marea Britanie sunt bărbaţi gay şi bisexuali din comunităţile africane, susţin statisticile britanice. Astfel, o campanie ţintită înspre aceste comunităţi şi informaţia dusă direct înspre grupurile de risc ar putea stopa răspândirea acestei epidemii, consideră experţii. Aşa s-a ajuns la crearea campaniei It Starts With Me, semnată de Terrence Higgins Trust; campania îndeamnă oamenii din grupurile de risc ridicat să se testeze pentru HIV la fiecare 12 luni, cel puţin – chiar mai frecvent dacă au anumite simptome sau ştiu că s-au expus riscului prin contact sexual neprotejat, spre exemplu.

„Din moment ce un leac sau un vaccin pentru HIV sunt departe de a fi găsite, este în puterea noastră să încercăm să oprim virusul de pe traiectoria lui. Prin testarea cât mai multor persoane care ar putea avea HIV şi prin îndrumarea lor spre tratamentul corespunzător, ar trebui ca rata de infectare să scadă foarte rapid. Oamenii trebuie să înţeleagă că HIV este o problemă la fel de importantă astăzi precum era şi în anul 1982. La fiecare 90 de minute, cineva, undeva în Marea Britanie, este diagnosticat cu HIV. Fiecare dintre noi are responsabilitatea de a se îngriji de sănătatea lui şi a celor din jur”, a declarat Nick Partridge, preşedintele executiv al trustului care a conceput şi lansat campania.

Sursa şi foto: BBC


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger