Campanie Coca Cola: Bancomate care dau bani gratis, cu condiția ca cei care îi scot să-i împartă cu alții

2

În Spania, o campanie misterioasă, cum o numește Fastcoexist.com, derulată de Coca Cola și numită Bancomatul Fericirii (ATM of Happiness) le permite utilizatorilor să scoată bani dintr-un bancomat special, fără card și fără taxe de tranzacționare. Filmați cu o cameră ascunsă, spaniolii, care se confruntă cu rate ridicate de șomaj și cu măsuri severe de austeritate, par să fie cu adevărat fericiți de “pomana” corporatistă, chiar dacă sunt îndemnați să o împartă cu alții.

 

 

Clipul video de mai jos, care promovează campania amintită mai sus, îi arată pe trecători apropiindu-se de un bancomat vopsit în culorile Coca Cola și instalat pe trotuar. Pe ecranul său se poate citi, în spaniolă, “Scoate gratis 100 de euro fără card”. Pentru a scoate banii, utilizatorii trebuie să apese pe un buton prin care își iau angajamentul de a împărți cadoul monetar cu alți oameni; bancomatul le oferă și câteva sugestii de sharing.

Filmulețul arată și ce au făcut unii dintre oameni cu banii: mare parte din ei au cumpărat cadouri pentru străini și prieteni; alții, probabil, i-au dosit în buzunare pentru uzul propriu. Jurnalistul de la Fastcoexist care ne prezintă știrea se arată sceptic în privința autenticității clipului, punându-și întrebarea dacă oamenii care apar în el nu joacă cumva un rol. “Dacă ați auzi de un bancomat care oferă bani gratis, nu ar trebui atunci să se formeze o coadă în fața lui?”, scrie el. “Chiar și așa, încurajez toate mega-corporațiile să urmeze exemplul remarcabil al Coca-Cola: începeți să dați bani gratis, okay?”.

 


2 comentarii

  1. si totusi, cati bani ar trebui sa ai ca sa faci asta… o corporatie are banii insa, cine sta sa urmareasca ce fac oamenii cu banii. Pare prea dubios! Vreau si eu :))

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger