Campania Salvați Roșia Montană salută demisia lui Peter Eckstein-Kovacs

5

Campania Salvaţi Roşia Montană salută decizia lui Eckstein Kovacs Peter de a demisiona din funcţia de consilier prezidenţial, ca urmare a diferenţelor de opinie dintre Eckstein şi preşedintele Traian Băsescu pe tema proiectului minier propus la Roşia Montană.

“Considerăm că această demisie îl onorează pe dl Eckstein, fiind un gest de normalitate într-o societate în care dictează arbitrariul, iar asupra deciziilor administrative şi judiciare se exercită presiuni politice nelegitime. Mai mult, această decizie oferă un exemplu atât de necesar clasei politice, în general, şi creează un precedent pentru responsabilitatea în politică”, se arată în mesajul semnat de Erugen David, președintele asociației Alburnus Maior.

Peter Eckstein-Kovacs şi-a anunţat demisia din funcţia de consilier prezidenţial pe motiv că are un punct de vedere diferit faţă de cel al preşedintelui Traian Băsescu cu privire la proiectul Roşia Montană, ceea ce nu este compatibil cu postul pe care îl deţinea. Preşedintele i-a acceptat demisia.

Pe 21 august, Peter Eckstein-Kovacs a semnat o petiţie a asociaţiei Transilvania Verde, care a lansat o campanie de strângere de semnături pentru a obţine de la Ministerul Culturii retragerea certificatului de descărcare arheologică pentru masivul Cârnic de la Roşia Montană, iar pe 24 august, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a comunicat că fostul consilier prezidenţial ar trebui să se gândească dacă vrea să-şi continue activitatea alături de Uniune, ca reacţie pe care acesta a luat-o împotriva proiectului Roşia Montană. Peter Eckstein-Kovacs a elaborat, în urmă cu mai mulţi ani, împreună cu fostul senator PRM Gheorghe Funar, un proiect de lege pentru interzicerea folosirii cianurilor în minerit.

Foto: Wikipedia


5 comentarii

  1. daca avea coloana vertebrala demisia lui venea exact dupa ce semna petitia, nu la aproape 2 saptamani dupa. asa ca demisia lui lui de onoare, e doar o demisie, probabil de dragul publicitatii.

  2. Orice om isi dadea demisia si ar fi spus motiul este proiectul de la rosia Montana era salutat de catre organizatia asta. Motivul nu fost diferenta punctului de vedere si cearta din propriul partid care sustien proiectul

  3. nu e de mirare ca se intampla una ca asta… numai ca…domnul demisionar nu si-a urmarit decat interesul propriu. rosia, decat un pretext minor de sfada…

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger