Campania Salvaţi Roşia Montană nu face politică

1

Membrii Alburnus Maior şi voluntarii campaniei Salvaţi Roşia Montană nu îşi vor manifesta public sprijinul în numele campaniei pe care o duc pentru nicio persoană sau organizaţie care şi-a anunţat candidatura sau pentru diferite intenţii de a forma noi formaţiuni politice, anunţă un comunicat al Salvaţi Roşia Montană şi Alburnus Maior.

 

 

Mijloacele de comunicare şi mobilizare ale Campaniei Salvaţi Roşia Montană sunt destinate exclusiv utilizării în scopul campaniei civice pentru salvarea Roşiei Montane şi nu vor oferi expunere niciunei candidaturi sau formaţiuni politice. Menţinerea unor raporturi minime cu clasa politică în perioada de campanie electorală s-a dovedit benefică pe termen lung pentru eficienţa şi identitatea campaniei Salvaţi Roşia Montană. În plus, există exemplul regretabil al sindicatelor care şi-au lansat candidaţi în politică, pierzându-şi, astfel, credibilitatea.

Campania Salvaţi Roşia Montană îşi va continua rolul de watchdog, semnalând derapajele actorilor poltici, atunci când acestea se produc. Alburnus Maior, în continuare, va cere tuturor celor ce candidează şi acced în funcţii publice să respecte voinţa societăţii civile, iar teme precum interzicerea cianurii în minerit sau includerea Roşiei Montane pe lista tentativă a României pentru UNESCO să devină politici publice. Precedentul legitimării candidaturii de către diverşi candidaţi (inclusiv actualul premier) prin discursuri anti gaze de şist sau împotriva proiectului minier a arătat că teme precum Roşia Montană devin tentante în perioade electorale.

Cu toate acestea, considerăm că orice candidat ar trebui să poată, prin forţe proprii, să îşi convingă publicul de onestitatea sa şi de oportunitatea propunerilor sale. Rolul Alburnus Maior va fi în continuare de a veghea asupra respectării legislaţiei şi de a semnala orice nereguli din activitatea celor ce deţin funcţii publice. Campania Salvaţi Roşia Montană nu se va angaja niciodată direct sau indirect în lupte electorale.

Respectăm dreptul la opinie politică a fiecărui cetăţean şi nu este în intenţia campaniei de a pune bariere în activitatea celor ce au hotărât să candideze. Dorim, însă, să ne continuăm munca într-un cadru civic, alături de comunitatea din Roşia Montană, alături de toţi cei care cred în puterea participării la viaţa politică, separându-ne de cei ce caută reprezentare în cadrul ei. Dorim mult succes tuturor celor ce caută reformarea atât din interior, cât şi din exterior a actualului sistem politic, atâta timp cât acţiunile lor sunt îndreptate spre binele celor pe care se angajează să îi reprezinte şi nu către propriile persoane sau partide.

Rezistenţa continuă! Uniţi, salvăm Roşia Montană!

 

Sursa şi foto: Salvaţi Roşia Montană

 

Puteţi citi şi:

Grele încercări pentru mediul din România în 2013

Legea minelor a fost respinsă

Scrisoare deschisă către parlamentul Canadei, pe tema Roşia Montană

VIDEO Voci pentru Roşia Montană

Alburnus Maior: Guvernul aduce din nou cianura în Parlament


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger