Camionul care se conduce singur, o realitate posibilă în 10 ani

0

Maşinile care se vor conduce singure vor deveni realitate în următorii câţiva ani – producători auto au lansat, deja, prototipuri autonome. Mercedes-Benz, însă, este decis să ducă lucrurile la alt nivel: compania Daimler (părintele Mercedes) a anunţat că va lansa pe piaţă, până în anul 2025, un camion (de transport de marfă) care se va conduce singur, scrie site-ul Inhabitat.

 

 

Camionul a fost botezat Mercedes-Benz Future Truck şi calităţile lui principale sunt că ar putea face transportul de mărfuri mai sigur şi mai eficient, în acelaşi timp cu scăderea consumului de combustibil. Toate acestea se datorează tehnologiei autonome după care funcţionează vehiculul. Practic, şoferul unui astfel de camion nu va mai avea rolul de “şofer”, ci va fi “manager de transport”, rolul său fiind cu totul altul decât a conduce camionul prin trafic în felul clasic. Camionul utilizează senzori de tip radar şi camere pentru a transmite informaţie sistemului de operare pentru adaptarea şi controlul rulajului în trafic; are frâne automate, controlul stabilităţii şi asistenţă la schimbarea de bandă.

 

stire 24 iul mercedes 2

 

Testele de până acum au demonstrat că acest camion poate rula autonom la viteze de până la aproape 90 de kilometri pe oră; una dintre probleme, însă, este că vehiculul nu poate efectua singur schimbările de bandă şi va mai dura o vreme până când această operaţiune va fi posibilă fără asistenţă. Cel mai recent test efectuat cu succes de camionul viitorului a fost pe o secţiune a unei autostrăzi din apropiere de Magdeburg, din Germania, în prezenţa presei, a oficialilor guvernamentali şi a investitorilor. “Condusul autonom va revoluţiona transportul auto de mărfuri şi va aduce beneficii majore tuturor celor implicaţi. Compania Daimler Trucks are, încă o dată, rolul de pionier în inovare tehnologică şi în a deschide o nouă eră pentru transportul cu ajutorul camioanelor”, a declarat Wolfgang Bernhard, reprezentant al companiei.

 

Mercedes-Benz Future Truck 2025

stire 24 iul mercedes 5

 

Mai multe detalii despre acest proiect de viitor puteţi găsi pe: Mercedes-Benz.

 

Sursa şi foto: Inhabitat

 

Puteţi citi şi:

Maşina Google: fără pedale, fără frâne, fără volan

Cum vor arăta semnele stradale ale viitorului

Premierul Japoniei a testat în oraş maşini care se conduc singure

Un şofer orb conduce maşina autonomă Google

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger