Caloriile din alcool sunt adeseori ignorate de cei care ţin dietă

0

Persoanele care încearcă să aibă grijă de siluetă sau urmează o dietă ar trebui să ia în calcul că şi alcoolul conţine multe calorii, avertizează specialiştii. Potrivit World Cancer Research Fund (WCRF), 10% din totalul caloriilor ajunse în corpul unei persoane consumatoare de alcool provin exact din alcool.

 

alcool

 

Un pahar de vin vine la pachet cu 178 de calorii, adică echivalentul a doi biscuiţi cu ciocolată. Ca să le ardeţi, trebuie să vă plimbaţi serios cel puţin jumătate de oră. În plus, băuturile alcoolice nu au deloc valoare nutritivă (sau, dacă au, este foarte mică). Astfel, dacă urmaţi o dietă pentru a slăbi, dar beţi zilnic fie şi un pahar de vin, să nu vă miraţi că nu vedeţi efectele dorite. Caloriile din alcool sunt numite „calorii goale” şi adeseori sunt ignorate de cei care urmează o dietă ori, pur şi simplu, se uită despre existenţa lor. „Rapoarte recente au indicat faptul că oamenii nu sunt conştienţi de caloriile din băuturile lor şi nu le includ în calculul zinic al numărului de calorii consumate”, spune Kate Mendoza, şef al departamentului de informare la WCRF.

Practic, alcoolul are 7kcal/gram, comparativ cu grăsimea, care are 9kcal/gram şi cu proteinele şi carbohidraţii, care conţin 4kcal/gram sau fibrele, care conţin 2kcal/gram. Nutriţioniştii spun că bărbaţii au nevoie de 2.500 de calorii pe zi şi femeile de 2.000 de calorii, într-un regim de viaţă corect şi sănătos. „Renunţarea la băutură sau reducerea ei pot avea un efect important asupra pierderii în greutate sau a menţinerii unei greutăţi sănătoase”, spune Mendoza. Mai mult decât atât, este redus şi riscul de cancer, susţine ea – alcoolul a fost asociat de diverse studii şi statistici cu cancerul de sân, gură, intestin şi ficat. Dacă abstinenţa totală nu este ceva la care să vă înhămaţi, atunci reducerea cantităţii de alcool băute este o soluţie bună şi ea, cu ajutorul unor mici trucuri: optaţi pentru pahare mai mici atunci când beţi sau diluaţi băutura cu apă. Cu ajutorul acestui instrument – Alcohol Calorie Calculator – oferit de WCRF puteţi calcula de cât exerciţiu fizic aveţi nevoie pentru a scoate din organism caloriile ingerate odată cu diverse băuturi alcoolice.

 

Sursa: BBC

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger