Californienii super bogați și-au făcut o asociație împotriva mirosurilor urâte

0

La Jolla este una din suburbiile bogate ale orașului San Diego din statul California. Locul în care omul de afaceri și politicianul Mitt Romney își înlocuiește casa de aproape 300 de metri pătrați cu un castel de 1.000 de metri pătrați. La sfârșitul lunii trecute, un grup local botezat “Cetățeni pentru abaterea neplăcerilor cauzate de mirosul urât” a intentat un proces împotriva orașului San Diego și a primarului interimar Todd Gloria pentru disconfortul cauzat de rahatul leilor de mare.

Singurul scop al asociației este să înlăture mirosurile neplăcute. Membrii ei cer edililor să curețe pietrele din golfulețul La Jolla, pe motiv că rahatul leilor de mare s-a adunat până la punctul în care contaminează aerul, și să distrugă gardul ce limitează accesul public la el. Orașul San Diego are “stăpânire, control și reponsabilitate exclusive în ceea ce privește întreținerea stâncilor din golfulețul La Jolla și din jurul său și responsabilitatea de a păstra zona liberă de mirosuri nocive”, scrie asociația, care îi acuză pe edili că au ridicat, fără consultare publică și aviz de mediu, un gard de-a lungul trotuarului ce traversează golfulețul, împiedicând accesul localnicilor la stâncile contaminate cu rahat de leu de mare.

“Împiedicarea accesului public la pietre a dus la acumularea excrementelor de lei de mare și cormorani, cauzând mirosuri nocive ce rezultă în boli pentru cetățenii orașului San Diego și pentru alții care vin să viziteze zona. Mirosurile i-au făcut pe unii patroni să-și părăsească afacerile din zonă pentru a scăpa de ele, afacerile respective suferind astfel o pierdere de patroni și de profit”, se mai scrie în chemarea în judecată. “Dacă publicului i-ar fi permis să folosează zona așa cum a făcut-o înainte de instalarea gardului ilegal, atunci leii de mare și cormoranii s-ar ține departe de partea superioară a stâncilor, unde lasă excremente și cauzează mirosuri neplăcute pentru că excrementele nu sunt curățate de acțiunea mareelor și a valurilor.” Grupul susține că instalarea unor panouri de avertizare pentru cetățenii care-și asumă riscul de a merge pe stânci ar fi mai mult decât suficiente.

Sursa: Courthouse News Service


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger