Calendarul Pirelli 2016 propune imagini cu femei influente în locul imaginilor cu femei goale

5

Producătorul italian de cauciucuri Pirelli a devenit (şi mai) celebru prin calendarul său anual cu imagini cu femei din industria modei sau a filmului, de regulă dezbrăcate şi în poziţii provocatoare. Pentru 2016, Pirelli propune o altă abordare.

În locul imaginilor “uşor pornografice”, autorii calendarului propun imagini cu femei influente din diverse domenii – cultură, sport, afaceri ş.a., reprezentante ale unor elite care inspiră; mişcarea vine după ani la rând în care calendarele Pirelli, deşi admirate de sexul masculin, au nemulţumit lumea femeilor prin faptul că perpetuau (la fel ca multe alte produse similare) o reprezentare a femeii strict ca obiect sexual.

Deşi femeile prezentate în imaginile anului 2016 sunt şi mai îmbrăcate, şi mai puţin îmbrăcate, nu aceasta este ideea calendarului, de data aceasta. Fotografa care stă în spatele proiectului este Annie Leibovitz, câştigătoarea multor premii şi un nume important în arta fotografică modernă. “Am început prin a mă gândi la rolurile pe care le au femeile care au realizat ceva. Am vrut să fac o serie clasică de portrete. Femeile trebuiau să arate puternice, dar totodată naturale, aşa că am ales să fac lucrurile simplu, ca un exerciţiu în studio. Acest calendar este complet diferit. Ideea de bază a fost să avem imagini foarte sincere, nimic să nu fie amăgitor, înşelător, în ele”, explică fotografa.

Amy Schumer

Serena Williams

Yoko Ono

Natalia Vodianova

Ava Duvernay

 Patti Smith

Yao Chen

strong-women-pirelli-calendar-2016-annie-leibovitz-3

Shirin Neshat

strong-women-pirelli-calendar-2016-annie-leibovitz-6

Tavi Gevinson

strong-women-pirelli-calendar-2016-annie-leibovitz-7

Mellody Hobson

strong-women-pirelli-calendar-2016-annie-leibovitz-9

Fran Lebowitz

Agnes Gund & Sadie Rain-Hope Gund

strong-women-pirelli-calendar-2016-annie-leibovitz-16

Kathleen Kennedy

strong-women-pirelli-calendar-2016-annie-leibovitz-17

Sursa şi mai multe detalii: Bored Panda

Foto:  Pirelli

Fotografii de la şedinţele foto puteţi găsi aici.


5 comentarii

  1. Acesta este un semn clar ca femeile au inceput sa devina cu adevarat importante si sa joace un alt rol in societate in afara de cele de sotie , mama, amanta. A durat foarte mult timp, dar, iata, am reusit!

  2. „imagini cu femei influente” „reprezentante ale unor elite care inspiră”
    Inspiră pe cine? Inspiră ce?

    „Femeile trebuiau să arate puternice, dar totodată naturale”
    Puterea nu e un atribut feminin.

  3. Iata un exemplu perfect a ceva ce nu as pune pe perete nici sa ma platesti… De altfel, niciunul dintre calendarele Pirelli nu mi se pare potrivit pentru un loc in care ar trebui sa ma duc pentru relaxare. Anul asta, au reusit sa atinga un punct de (non)climax…

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger